Предимства и негативи на подовото отопление

2633
21 Януари 2015, 10:09


През последните години системите за подово отопление са едни от най-известните и ефективни варианти за отопление на определени стаи или цели жилищни пространства.


Те могат да бъдат основен източник на топлина или да се използват в банята за затопляне през студените месеци. В този материал ще Ви запознаем конкретно с предимствата и недостатъците, които тази система за подово отопление предлага.


Какво трябва да знаем


Едно от основните предимства тук е, че системата за подово отопление разпределя топлината, която излъчва равномерно в цялата стая, където е поставена. Тя излъчва „мека” топлина, която доставя на клиентите приятен комфорт през студените дни. За разлика от останалите видове отопление, тук най-топлият слой топлина се запазва близо до пода, а не нагоре към тавана.


Така вашите крака са постоянно топли, а нагоре към главата усещате по-хладен въздух, който е приятен за дишане. Така климатът в помещението е достатъчно здравословен за всеки, който стои там. Най-добър ефект системата има там, където подът е с керамични или мраморни плочи. При поставянето на система за подово отопление Вие няма нужда да се притеснявате от това как и къде е поставена. Също така тя няма допълнителни елементи, които да пречат на подреждането в самата стая.


Електрическото подово отопление е по-икономично от електрическите радиатори, печки, калофери и други подобни. При системата за подово отопление въздуха в помещението може да се снижи до 2 градуса без да се усети значим разлика, защото останалата част от топлината се запазва ниско долу.


Негативите, които могат да се получат при поставянето на система за подово отопление са свързани с неправилното разполагане на системата, недостатъчното разстояние между тръбите на системата, отрязването на кабел по погрешка по време на полагането на системата, неравномерно регулиране на температурните показатели и други подобни дребни детайли, които се превръщат с времето в сериозни проблеми. Нужна е консултация с професионалисти, които да Ви запознаят подробно с услугите, които предлагат за поставяне на подово отопление.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени