Престъпен тандем рекетира на воля от години

1944
01 Септември 2014, 13:27


 

Престъпен тандем рекетира на воля от години

 

Двама висши чиновници от Дирекция „Инспекторат“ на Министерство на финансите - Мирослав Михайлов и Диана Иванова са разследвани, че взимат всеки месец хиляди евро подкупи от шевове на митници и данъчни служители, ще бъдат предадени на прокуратурата.

 

Това научи HotАrena.net за въпросните лица има сериозни съмнения, че са рекетьори.

 

Диана Иванова е шефката на финансовия инспекторат, а колегата й Мирослав Михайлов е директор на отдел, който наблюдава митническата администрация. За двамата имало данни, че са силно корумпирани от близо 10 години. Въпреки това остават несменяеми на работа, без значение кое правителство е на власт.

 

Двигателят в рекетьорските схеми е бил 40-годишният Михайлов, разказват препатили. Той минавал за много близък до политика от БСП Георги Кадиев, който до 2008 г. бе зам.-министър. Има данни, че миналата година инспекторът дори е провалил акция на ДАНС на българо-гръцкия граничен пункт „Кулата“. Спец агентите имали информация, подкрепена с доказателства, че на Кулата ще влезнат контрабандни зеленчуци. Ден преди акцията обаче шефа на тамошната митница получил обаждане. В резултат на разговора на следващия ден ДАНС заварва едно голямо нищо на Кулата и акцията пропада, пише Всеки ден.

 

Оперативна информация сочи, че къртицата е била именно Мирослав Михайлов. За специалната услуга той получил 2000 евро. В разговорите с митничарите Михайлов наблягал и на тезата, че шефката му Диана Иванова също участвала в далаверата. По негови признания той и подхвърлял „дребни трохи“, които обаче били достатъчни „да му ходи по свирката“. Започвал всеки разговор с оплакването, че имал кредити за 100 000 лв. и трудно се живее на една чиновническа заплата.

 

Ченгета разкриха, че при последната подадена от него данъчна декларация, държавния служител се е опитал да оправдае високия си стандарт на живот с ипотечен кредит за 90 000 евро, получен от банка. Проверка обаче показала, че нямало такъв.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени