Приемният родител Мария: Трябва да имаш голямо сърце!

1315
31 Януари 2013, 16:24


„Трябва да имаш голямо сърце. И воля – воля да се бориш, за да постигнеш мечтата си за дете.“ Това са думите на Мария Богазова, която е станала приемен родител на красивата Мира благодарение на фондация „За нашите деца“.

 

Днес Мира е студентка и не й липсва нищо, но преди не е знаела какво е сладкиш, нито че рожденият ден се празнува. Никой дори не й е казвал кога е родена. Момичето признава, че онези времена в дома са били много трудни, не само за нея, а за всички деца. Не липсват и нещастни случаи – едно от децата в дома се е самоубило, други пък продават плътта си.

 

„А всъщност децата в дома не искат много – те се нуждаят само да поговорят с някого, да усетят, че някой ги разбира и подкрепя“, обяснява Мира.

 

Трудностите обаче не са само за нея, а и за тези, които искат да станат приемни родители. Като нейната майка. Мария Богазова признава, че е минала през ада, за да вземем Мира при себе си. Но когато наистина искаш нещо, когато си убеден в целите си, ще ги постигнеш, насърчава Мария.

 

И тя, и Мира осъзнават, че не щастливата случайност е тази, която ги среща, а именно фондацията и нейните благодетели. Докато те разчитат на „За нашите деца“ да им помогне, фондацията пък разчита на добри хора, които да подкрепят каузата им.

 

И те са много. Не само големи фирми и заможни личности, но и обикновени хора подават ръка с каквото могат. Такива са доброволците Клавдия Лазарова и Емилия Стойкова или Адриана Стоилова и Светльо Кантарджиев, които са помогнали финансово.

 

Вие също можете да подадете ръка, за да има повече щастливи семейства като това на Мира и Мария.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени