Професионални съвети от близкия ключар

845
04 Февруари 2017, 17:44


Далеч сме от времето, когато вратата на съседа беше постоянно отворена


В миналото никой не мислеше дали е заключил добре колата си или апартамента. Вратата ни беше отворена винаги, а за собствеността не се притеснявахме, защото нямаше кой да проявява интерес към нея. Или поне такива посегателства бяха изключителна рядкост, за да си струва да бъдат споменавани. На фона на днешната битова престъпност, може да се каже, че не сме подозирали какъв спокоен живот сме водили.

Сега всеки е ангажиран със задачата да опази дома си, доверявайки се на познат ключар или на професионална консултация. Занаятчиите в тази област имат не само опит с направата на изделията, но и наблюдения относно сигурността. Не би било лошо да получите ценни насоки и съвети от ключар.

Към кого да се обърнем

Избягвайте ателиета, разположени в съмнителни райони, където е възможно да се натъкнете на измамници. Ако се налага да ползвате услугите им, първо проучете с кого си имате работа. Когато насреща ви стои експерт, винаги си личи, както в подхода му, така и в същинската му дейност.

Може да проверите за отзиви в интернет, където някой доволен потребител ще ви насочи към правилния ключар. При всички случаи заложете на качеството и тогава няма да сте разочаровани.

При дистанционна уговорка внимавайте за някои дребни детайли. Сайтът, от който наемате ключаря, трябва да ви ориентира ясно, адресът се изисква да е коректен, а човекът, който ще ви посети, е желателно да притежава съответния документ (майсторско свидетелство).


Плащайте винаги след извършената услуга.


С помощта на дадените препоръки ще си спестите доста неудобни моменти, така че в никакъв случай не ги подценявайте.


Мерките за безопасност    


Крадците разполагат с богат набор от инструменти, което им позволява да отключат почти всяка врата, както твърдят самите ключари. Въпреки това има какво да се стори срещу тях. За висок клас патрони се считат така наречените дискови патрони. Ако сте заложили на касова брава, може би сте се спрели на най-добрия вариант, тъй като на пазара има модели със солидна степен на защита. За тях ще ви осведоми самият ключар, а вие ще изберете в зависимост от предпочитанията и бюджета си.


Важно да знаете:

 - при отсъствие приберете ценностите в трезор или ги скрийте при приятел
 - поначало не е удачно да съхранявате вкъщи нито злато, нито скъпи вещи или валута
 - отсявайте хората, които да допускате вътре, затова са шпионките
 - подсигурете се допълнително с помощта на видео камери и алармена система

Предпазливостта не е излишна, а комплексните решения ще държат неприятностите далеч от вашето жилище. Ето защо се вслушвайте в думите на професионалния ключар, който би могъл да е полезен за вас не само при аварийни и спешни обстоятелства.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени