Простотиите на Гала отиват на съд! Гости в предаването „лекуват“ зрителите с ток и урина

7962
19 Декември 2016, 17:08


Зрители на сутрешното предаване „На кафе“ по Нова телевизия са сезирали СЕМ заради опасните здравни съвети, които дават гостите в предаването. Събеседниците на водещата дават животозастрашаващи препоръки на хората като лечение с ток от мрежата например. Пиенето на урина пък е сред най-безобидните сред тях, научи HotArena.

Редно е контролните органи да се запитат какво е възможно да се случи, ако огромната аудитория на предаването започне да спазва съветите на специалистите, които Гала кани.

В едно от предаванията Гала се престраши да избели зъбите си в ефир с куркума. „Т’ва не знам дали друг идиот ще се покаже така в ефир, както аз. Ако ми останат така зъбите, теб ще държа отговорна!“, с чувство за хумор коментира отровножълтия цвят на зъбите си безстрашната Гала, докато ги четкаше с оранжевата готварска подправка. Д-р Папазова обаче бе категорична, че намира зъбите й за по-бели и който не вярва, трябва да опита да си ги избели сам с куркума. 

На 11 април телевизионната аудитория на Гала бе шокирана от разяснения как да лекуваме различни заболявания чрез ток. Лекторката, жена на име Кармен Лазарова, го демонстрира на живо върху младо момиче, пише "Таблоид".

Кармен стресира зрителите с признанието: „Бразилски лечител изстърга очите ми с ръждиво ножче и сега виждам идеално“. Като пациентка, ученичка и последователка на бразилския лечител Жоао Де Деус, Кармен разказа как е имала дълбоко увреждане на очите вследствие на диабет. От лазерна операция очните й ябълки станали на дупки. После тя попаднала на сеанс на бразилеца и започнала да плаче от облекчение. Тогава настъпила огромна болка в очните й дъна. Последвали няколко процедури, при които лечителят изстъргал окото й с ръждиво ножче. Тогава тя не усетила болка, но чувала стърженето. После прогледнала. Станала последовател на лечебната практика и днес помага на мнозина в България по същия начин.

На 11 и 29 януари бяха излъчени два обширни репортажа, в които бе разяснено на зрителите защо трябва да консумират урина. За тази практика на алтернативната медицина все още не е доказано, че е ефективна, а е възможно в нея да има микроорганизми.

На 8 декември зрителите на „На кафе“ бяха разсънени от съвета да пият непастьоризирано прясно мляко, тъй като в него не се развивали салмонелни бактерии, а пастьоризираното мляко било опасно.

„Всички тези споменати примери, както и много други, са в остър сблъсък с член 169 от „Закон за здравето“ – „Забраняват се всички форми на реклама на неконвенционални методи, включително свързването им с дейности по профилактика, диагностика, лечение и рехабилитация“, възмущават се зрители. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
пфу
Преди 1 година
0
като дързост и красота е та тъпня, никой не я гледа, ама продължават да я въртят
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Виктор
Преди 1 година
-1
Тва предаване е пълна тъпня
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1
Преди 1 година
-2
Това предаване още ли го има? Само през 15 мин реклами дават и от началото до 10:30 дават лекарски работи и после едни и същи гости канят. Няма смисъл вече да го има изтърка се
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени