Протеже на Сашо Диков измества звездата на CNN Ралица Василева от новините в BIT

1941
11 Юни 2017, 13:00


Шок и ужас цари в телевизията на Сашо Диков. Така описват ситуацията служители в BIT, дни след като тръгна новата програмна схема. Тя стартира в понеделник, 5 юни, а неин архитект е самият Сашо Диков, който според източниците ни е влязъл под кожата на транспортните магнати братя Павел и Румен Вълневи, официално обявени за американските собственици на телевизията, научи HotArena.

Уж централата на BIT е в Чикаго, поне така бе заявено при създаването й, но всичко в нея се командва от София. По-точно от бившия спортен журналист Диков. Той стана програмен директор и сега коли и беси и пробутва свои фаворитки като водещи най-вече на развлекателни предавания. Диков се клел пред шефовете,  че ще вдигне рейтинга, но подчинените му шушукат, че телевизията ще стане чалгарска, нещо от типа на Канал 3, по времето когато там царуваше Диков.

За старта на новата схема в София казват, че щял да пристигне собственикът Павел Вълнев. Но какво ли разбира от телевизия собственик на над 600 тира? Затова той едва ли ще проумее учудването на мнозина, които се питат що за медия е тази, в която няма рекламен отдел. Няма дори специалист, който да движи рекламата, разказват запознати със схемите в BIT! А без реклама и маркетинг, както е известно дори и на съвсем неизкушените от медии, нищо не става.

Явно така наречените собственици на BIT или добре са омагьосани от обещания за голям пробив и конкуренция на националните телевизии, или хал хабер си нямат от телевизия и дават пари на поразия.

Има и трети вариант, но той опира до други сфери. Братята от Девин въртят бизнес за милиони в САЩ, но все пак е доста подозрителна лекотата, с която изсипват пари, без да очакват някакви особени дивиденти от това. Освен че няма рекламен отдел, в BIT няма и монтажисти. Впрочем, Диков е оставил само две монтажистки, а всичко друго е прогонено. Къде се е чуло и видяло телевизия с претенции за национално покритие да работи само с две монтажистки, питат се в гилдията. Миналия месец огромна част от кадрите, които започнали навремето с Нери Терзиева, напуснали, щом разбрали накъде духа вятърът.

Диков обаче никак не бил притеснен от отлива на кадрите. Идеята му била в BIT новините вече да се правят в България и лека полека да офисът  в Чикаго или да се закрие, или да се сведе до кореспондентско бюро. В този случай обаче е интересно какво ще стане с емблемата на телевизията  - Ралица Василева.

Тя бе поканена като звезда и лице на BIT при нейния старт. Явно времето й вече изтича, защото на хоризонта се задава нова любимка – някоя си Петя Кертикова.

Централната емисия новини вече е от 22,30, а няколко часа по-рано е предаването на Люба Кулезич, която всяка вечер е на екран. Нейното предаване, впрочем, е най-гледано в телевизията – два до три пъти повече от останалите рубрики на канала. За водеща на централната емисия правела репетиции въпросната Кертикова. Тя е бивша лекоатлетка, която преди 10 години кацнала в Далас, за да продължи там спортната си кариера, поне така твърди самата тя. Мечтата на някогашната спортистка била да е водеща на новини и навремето Ясен Дараков, който също е ангажиран с BIT при основаването й, се смилил над нея и я прибрал в чикагското студио. Той, казват бил наясно, че момичето не става за водеща, но понеже имала голям мерак, я назначил в новата телевизия, която и без друго търсела кадри. Самата Кертикова пред колеги обяснявала, че е двойничка на бразилския модел Адриана Лима!

В един момент обаче в Чикаго била съкратена от телевизията, но след това отново се смилили над нея и я прибрали в студиото. Пак поради липса на кадри. До завръщането си в София водела късната емисия новини от Америка. В България Кертикова била отрязана за виза в американското посолство и така намерила отново приют в телевизията, под крилото на Сашо Диков.

Сега тя била безспорната фаворитка на Стажанта и благодарение на това ще е цял час на екран като водеща на централните новини. Досега тази чест се падаше на Ралица Василева, която не е ясно дали ще преглътне нововъведенията на програмния шеф. Впрочем, Ралица Василева, казват, че била само проформа шеф в Чикаго. В телевизията мнозина си задават въпроса дали тя въобще ще остане, ако Кертикова наистина бъде наложена за основна водеща на новининарския блок, пише "Уикенд".Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени