Работата на Белослава ще се окаже доста черна! Миловидната певица затънала до уши в офшорни схеми с Брендо

5101
14 Август 2016, 15:00


Белослава изненадващо се оказа бизнесдама и то набъркана в мащабна схема с офшорки, узна HotArena.

Звучи невероятно, особено ако се вярва на собствените й признания, че е естет, отдаден на изкуството. Една кратка проверка в Търговския регистър обаче рязко разрушава изградения й медиен образ, за който се крият доста интересни дейности.
След серия сделки, певицата е станала собственик на фирми, оценявани на милиони левове, а част от тях са свързани пряко или косвено с Евелин Банев-Брендо. Така Белослава си е гарантирала охолен живот без да разчита на приходите от рехавите си участия на сцената.
В края на април тази година изпълнителката на „Слушай ме” прави големия удар. Тогава срещу 352 000 лв. тя става собственик на фирма „Ара Имобилен интернешънъл”. Продавач е регистрираната в Кипър офшорка „Уникос проджектс енд инвестмънтс лимитид”. Месец по-рано тя е купила „Ара Имобилен интернешънъл” от едноименната офшорка „Уникос проджектс енд инвестмънтс лимитид”, която е регистрирана на Британските вирджински острови.


Компанията, на която сега е собственик изтънчената певица, се занимава с консултантски услуги и покупко-продажба на имоти. Документите обаче показват, че не развива абсолютно никаква дейност. През последните няколко години е натрупала 118 000 лева загуби


Далеч по-добри са резултатите на дъщерното дружество на „Ара Имобилен интернешънъл” – „Примарт Билд Инжинеринг”. Фирмата се занимава с проектиране и строеж на хотелски комплекси. Само през последните две години е декларирала пред НАП над 700 хил. лева печалба, а по сметките си има и близо 6 милиона лева. Така платените от певицата 352 бона се увеличават 20 пъти само с един подпис.


„Примарт Билд Инжинеринг” развива дейност в любимия на Белослава черноморския курорт Лозенец. Едва ли певицата и близките й не са били наясно, че преди години точно тази фирмата се появява при серия скандални сделки със земята  под бившият къмпинг „Оазис”.


Върху тях офшорка, свързана с кокаиновия крал Брендо, вдига ваканционното селище „Оазис ризорт енд SPA”. Инвестицията в комплекса е над 20 милиона лева. Грандиозния строеж след това стана повод за образуваното дело за пране на пари срещу Брендо. Според прокуратурата, парите за комплекса са придобити от международен трафик на кокаин.


Разбира се, връзката на Белослава с Брендо и курорта Лозенец, не е никак случайна. Навремето огромна част от земята, върху която днес е изграден прословутият комплекс „Оазис” е била собственост на бащата на певицата. Той построява къща на скалите точно над залива, а през следващите години ударно изкупува земи. Най-големият удар на психиатъра с невероятен нюх за бизнес е, че прилапва и огромна част от къмпинг „Оазис”.


За огромен ужас на семейството на Белослава обаче по тези места пристига Евелин Банев-Брендо. Той започва да натиска д-р Стоянов да му продаде ценните земи край морето. По това време родителят на певицата вече е направил тенис кортове върху това, което е завладял от бившия къмпинг „Оазис“.


През 2004 г. отношенията на Брендо и Доктора са на нож. Брендо е безцеремонен в намерението си да разшири комплекса си със земята на д-р Стоянов. Твърди се дори, че неговите мутри напъхали бащата на Белослава в багажника на кола и така го разкарвали из Витоша. В крайна сметка Брендо получава това, което иска. През 2005 г., земята е продадена на фирма на Константин Дишлиев, който е съдружник на Брендо. 


Според запознати, малко след това Евелин Банев решава да смекчи ситуацията, като завързва добри отношения с щерката на Доктора - Белослава. Някои дори твърдят, че двамата за кратко имат интимна връзка - нещо, което звучи доста шокиращо и се надяваме да не е вярно, а просто пикантна плажна клюка от Лозенец.


Останалата част от историята е известна - хотелът е построен. Брендо засега ловко се измъква от затвора, а Белослава вече е собственик на фирма от неговия кръг, пише "Уикенд".Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени