Размерът има значение!

9160
22 Юли 2011, 19:44


В нашето съвремие, все повече независими изследователи правят проучвания по въпроса за големината на мъжкия полов орган, като всички достигат до извода, че средно-статистическата дължина е около 15 см. 

 
Така например, Вернън Бош, който е автор на книгата "Размери на половите органи", утвърждава, че при 90% от мъжете във възбудено състояние дължината на пениса е в пределите на 11-20 см.
 
 
Статистиката по отношение на размерите на мъжкия полов орган в спокойно състояние е по-уклончива, тъй като размерите на невъзбудения пенис са променливи. На всички е добре известно, че пенисът се свива силно например в студено време или в студена вода, но може и да се разтегли доста при топло време, при взимане на топла вана или в сауна.
 
 
Анализът на 12 различни изследвания по повод фалическите размери, позволява да се направи извода, че при възрастните мъже в 90%, размерите на пениса в невъзбудено състояние се средно между 8 и 11 см, което показва липса на голямо различие и наличие на приблизителна еднаквост в размерите.
 
 
В изследване проведено от Ричард Едуардс, става ясно, че средният размер на пениса в ерекция е 16 см, като интересното било, че мъжете с размер 16 см се определяли като притежатели на пенис със скромен размер, за разлика от тези с 17-18 см, които смятали своя пенис за внушителен.
 
 
Което идва да покаже, че размерът на пениса е производен и от психиката на мъжа и неговата самоувереност. Проучването е уникално за сексологията и по това, че авторът разделя мъжете на различни групи, една от които е на базата на сексуалната ориентация - хетеросексуални, бисексуални, хомосексуални.
 
 
От проучването става ясно, че при хомосексуалните мъже, дължината на пениса в ерекция е с около 1.5 см повече, в сравнение с хетеросексуалните мъже, докато при бисексуалните размерите са с разлика около 0.5 см над или под хетеросексуалните мъже.
 
 
Друга група е тази между европеиди, негроиди, латиноамериканци и азиатци. Тук най-малките размери са отчетени при азиатците, следвани от европеиди, латиноамериканци и негроиди.
 
 
Разликата обаче между негроиди и латиноамериканци е незначителна във вариации от 1.5-2 см. Значителна е разликата при азиатците, чиято осреднена дължина на пениса в ерекция е около 11-12 см. На дебелина се оказва, че пенисите на латиноамериканците водят класацията, като често те са доста по-къси, но по-дебели, за разлика от останалите представители.
 
 
Едуардс провежда изследвания и върху начинът на увеличение на пениса по време на ерекция, като споделя, че мъжкият полов орган се увеличава средно с 208.5%. 48% от изследваните посочват, че техните пениси по време на ерекция стават прави, 28% съобщават за наклон наляво или надясно, 24% заявяват за изкривяване надолу.
72% от хетеросексуалните мъже били доволни от своя пенис в обрязано състояние, за разлика от гейовете и бисексуалните мъже, при които само 58% от обрязаните били доволни от пениса си.
 
 
Освен това, статистическа зависимост между други части на тялото и пениса в ерекция авторът не е открил, противоречиви били данните и за ръста на притежателите на пениса и тяхната дължина на ерегиране.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
пикльото
преди 6 години
0
абе аз имам 15 сантов уй, и не ми дреме на мене да ми е гот а мацето, ммм да се оправя както може аз да съм си сдобре това е толкова е просто
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
deeron
преди 6 години
0
edinstvenoto, koeto ima znachenie e mozakat. Seksat ne se pravi samo s chlena.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
animala
преди 6 години
-1
Важното е пенисът да е обрязан. Така прави по-голямо впечатление на дамите.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
lili alex
преди 6 години
0
opredeleno razmerat ima zna4enie. ne mi se obosnovqva sega
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
titi
преди 6 години
0
пълни глупости
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени