Рекламни агенции борят кризата с ключодържатели

1058
28 Февруари 2013, 15:59


Все повече затъват фирмите от рекламния бранш под натиска на икономическата криза, съобщават експерти. Отчита се 50% спад в печатните реклами, а до 70% са намалели рекламните кампании.

 

Фирмите се опитват да изплуват на повърхността с находчиви идеи и да се борят със стагнацията, но невинаги успяват. Много от тях паднаха жертви на кризата, както рекламната и модна агенция „Джей Моделс“, която фалира още в края на 2007 година. Заличената фирма беше първата, но не и последната, поддала се на ударите на стагнацията.

 

Тези, които още успяват да удържат положението, правят всичко възможно да задържат клиентите си. Но спадът в поръчките е осезателен. Ако преди кризата са се печатали по над 1000 рекламни календара за една фирма, то днес те не са повече от 120. Повечето фирми обаче предпочитат да се откажат от химикалките и настолните календари с логото на компанията им.

 

Забелязва се все пак ръст на продажбата на ключодържателите. Все повече фирми предпочитат да подаряват ключодържатели, вместо другите популярни аксесоари като запалки например. Рекламните агенции не крият, че ръстът на поръчките им помага да се държат на повърхността и правят все по-нестандартни ключодържатели, за да привлекат вниманието на клиентите.

 

Поръчките от Европа също успяват да закърпят положението за рекламните агенции.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени