Рекордно ниски цени на тв рекламите!

1441
21 Февруари 2013, 18:19


Рекордно са паднали цените на телевизионните реклами, научи HotArena.net. Докато допреди няколко години хонорарите държаха 1000-1500 евро, то днес не са повече от 200-300 евро. Драстичното падане на цените се отразява пагубно на рекламните агенции, които изнемогват под ударите на стагнацията.

 

Първа на натиска се поддаде модната и рекламна агенция Джей Моделс, която затвори в края на 2007 година. Позорно ниските хонорари повлияха драстично на приходите на фирмата, а кризата в модния бизнес само допринесе за фалита.

 

Цените на билбордовете и печатните реклами също паднаха осезаемо, но най-голямата изненада и удар си останаха хонорарите на тв рекламите. По принцип този вид рекламиране се смята за едно от най-печелившите и предпочитани заради широката аудитория и аудиовизуалните ефекти, за разлика от печатната реклама, например.

 

Въпреки това, кризата нанесе безпощаден удар на рекламния бранш и не пощади никого. Експерти го удават най-вече на предпазливостта на фирмите, които не рискуват да правят дългосрочни рекламни инвестиции. Най-пострадали са малките рекламни агенции, които правиха опит ударно да намалят тарифите. Това обаче им изигра лоша шега, тъй като не може да бъде дългосрочно решение на проблема, коментира шефка на известна рекламна агенция.

 

Рискуваме да повторим гръцкия сценарий, заради който маса частни телевизии бяха закрити заради невъзможността на рекламните агенции да си плащат. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени