Рокери със златни крила избраха златния Каберне Фран на Cycle

1096
19 Септември 2014, 09:39


Уникалният за цяла Европа тероар на Карнобатския край и тази година осигури превъзходно качество на гроздето

 

Невероятният Каберне Фран, донесъл на България една четвърт от световното злато, покори 150 от най-елитните рокери на планетата. Членовете на култовия клуб „Златно Крило“ избраха изба „Братя Минкови“ за старт на тазгодишното си посещение у нас, привлечени от международната слава на сорта, наредил страната ни в първата четворка на най-добрите винопроизводители.

 

Те се насладиха на Каберне Франа от серията CYCLE, която веднага грабна вниманието им, защото атрактивният й дизайн символизира свободата и активния живот. А енолозите на избата им разказаха, че винените критици от цял свят не случайно наричат отгледания в Карнобатските лозя сорт „златен“. За по-малко от година той извоюва престижни призове в Брюксел, Париж, Лондон и Дюселдорф, а подобен успех е безпрецедентен за най-новата ни история.

 

Екзотичният аромат на дива ягода в CYCLE Cabernet Franc очарова „Златните крила“, а главният енолог издаде, че ценното ухание няма аналог в цяла Европа. То доказано се дължи на богатите канелено-горски почви в лозята на избата. За да се уверят в перфектните условия за отглеждането на величествения сорт, рокерите лично взеха участие в единственият по рода си гроздобер на две колела, провеждан някога у нас.

 

Потомък на стар благороднически род и световно известен финансист бяха само малка част от маниаците с кожени якета, влезли рамо до рамо с агрономите в масивите с Каберне Фран. Един от рокерите сравни Карнобатския край с региона на Бордо, защото също като във френската провинция, лозята на „Братя Минкови“ са засадени в близост едновременно до море и планина, и са разположени на пътя на топлите въздушни маси от юг.

 

Уникалният за цяла Европа тероар е причината и тази година Карнобатските лозя да дадат превъзходна реколта. Докато в други региони на страната порои и градушки съсипаха добивите, в този край край природата отново предостави отлични условия за зреене на гроздето. По-прохладното лято обогати сортовете Ризлинг и Каберне Фран с екзотични и ценни аромати, защото те традиционно виреят при относително ниски температури, издадоха лозарите. Напоителните дъждове пък се отразиха благоприятно на Шардонето, Совиньон Блана и Сирата . Ето защо вината от тях ще бъдат плътни, с богат вкус и изкрящ цвят, а не след дълго ще донесат нови златни медали от световни конкурси, изразиха надежда енолозите на „Братя Минкови“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени