Рут Колева поведе война срещу Саня Армутлиева (Ето какви схеми бяха разкрити+Обвиненията)

3414
03 Февруари 2015, 14:18


Българските артисти вдигнаха въстание срещу поробителя си, който краде музикантите и им съсипва им кариерите. Бунтът поведе певицата Рут Колева, създавайки група във Фейсбук, която цели да ликвидира пирамидата на музикалната мафия. Саботьорът на българските таланти е Саня Армутлиева, шеф на „Вирджиния рекърдс“, узна HotArena!

 

„Най-малкото, което можем да направим, е да бъдем единни и да премахнем такива като нея от управата на двете дружества – „Профон“ и „Музикаутор“, където едни и същи хора разпределят парите ни!“, обяви Рут във видео, с което се обръща към колегите си.

 

До вчера следобед срещу къдравата госпожа скочиха 2400 души. Те пожелаха отстраняването чрез съд на Саня и приближените й (Мария Илиева, Велизар Соколов – Заки, Васил Гюров, Калин Вельов, членове на УС на ПРОФОН – б.а.), които ощетяват родната музика, пише „Всеки ден“.

 

Рут Колева не е първият изпълнител, който застава срещу Саня Армутлиева. Миро от бившата „Каризма“ отдавна се противопостави на шефката на „Вирджиния рекърдс“. Той обвини съдийката и нейната фирма, че са щели да опропастят бъдещето на младата изпълнителка Невена Цонева. Преди години девойката осъди фирмата на Саня заради неизплатени хонорари и неизпълнение на договора, който Цонева бе задължена да подпише с нея след края на „Мюзик айдъл“.

 

Станислава е наричана в родния шоубизнес - „музикален октопод“, който държи всички и всичко в ръцете си и прави с него каквото си пожелае. Изявяващата се и като член на журито в „Х Фактор“ се властва върху цялата индустрия – от тв и радио излъчванията, през разпределението на авторските и продуцентски права, концертите на световни музикални звезди, които от време на време се появяват в България, та до живите изяви на българските изпълнители в каталога й. Навсякъде Саня е главна действаща фигура, а мнението й има особена тежест, да не кажем закон.


Армутлиева е в управлението на компанията за защита на авторските права „Музикаутор“, в която членуват голяма част от артистите и композиторите, както и в ПРОФОН, която урежда финансовата част при разпространяването на парчета на родните певци по радиа, телевизии, интернет, като в нея членуват различните продуценти. Управленското й присъствие в двете дружества е в разрез с дейността на частната й компания „Вирджиния рекърдс“.


Ако някоя родна телевизия иска да пусне новия клип на „U2“ например, ще трябва да гарантира първо излъчването на клиповете на Ангел, Мойсей или Рафи. Ако откаже – няма право да показва „U2“ по никакъв повод. Ако вестник или списание иска да отрази концерта на „Аеросмит“, първо трябва да напише хвалебствен текст за Жана Бергендорф, която за повече от година работа с „Вирджиния рекърдс“ има само една песен, след това журналистът е длъжен да публикува няколко новини за нея и чак тогава може да получи пропуск за събитието, на което трябва да си свърши работата.

 

Съсипаните кариери до момента на млади таланти, които са спечелили аудиторията в музикални формати, са десетки. Примери колкото искаш – Невена Цонева, Тома, Маги Джанаварова, Сани Алекса, Богомил, Нора Караиванова и дори Рафи, който няма издаден албум вече 3 години след края на първия „Х Фактор“. Същото явно ще се случи и с горката Жана Бергендорф, която все още не се е усетила в каква пирамида е попаднала.

 

Последната най-грандиозна афера на Армутлиева чрез ПРОФОН е свързана с източването на печално фалиралата банка КТБ.

 

Банката фалира в средата на юни 2014 г. Тогава стана ясно, че сметките на ПРОФОН в КТБ са били над 10 млн. лева – пари, които би трябвало още през март 2014 г. да се разпределят между изпълнителите и продуцентите, но вече са безвъзвратно изгубени. До този момент никой от управата на ПРОФОН не е дал обяснение за аферата. Тя обаче е ясна – организацията е държала милионите на музикантите на сметка там още от предходната година, за да прибира лихвите, които, както стана ясно, са били сочни и различни за всеки ВИП клиент.

 

Чак сега утвърдените артисти от гилдията заедно с режисьори, продуценти, журналисти и културни дейци се противопоставиха яростно на дерибействата на Саня. До момента само част от известните творци и интелектуалци, настояващи за разобличаване на аферите на Армутлиева, са Дичо, Ирина Флорин, Орлин Павлов, Александрина Пендачанска, Венци от „Ъпсурт“, Поли Генова, Живко Петров, Милена Фучеджиева, Александър Моллов, Валери Милев, Ваня Щерева, Дани Милев, Деси Тенекеджиева, Роро Кавалджиев, Миленита, Катерина Евро, Жени Калканджиева, Спенс, Ясен Велчев от „Те“ и много др.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени