Съд до дупка! Служител на Темида: 50 бона може да вземе Богданска от Лудия репортер за гаврите в мрежата

8074
23 Септември 2016, 12:29


Ако се докаже, че заради обидите на Даниел Петканов е постъпила в психиатрия, това сериозно ще повлияе на сумата, казват юристи.  Записът от улична камера с изхвърлянето на багажа е унижение и ще е основен коз на защитата в съда. Миската Александра Богданска може да получи обезщетение от няколко десетки хиляди лева заради обидите на лудия репортер Даниел Петканов, заяви адвокат Валентин Димитров.

Според него най-вероятно тя ще подаде иск за нанесени морални вреди или причинени душевни страдания.

"Също така може да го подведе под наказателна отговорност за клевета и обида. Тук има и момент, в който може да се търси отговорност и на фейсбук потребителите поради обидите по нейн адрес", допълва юристът.

Миската Александра Богданска може да заведе дело срещу Лудия репортер Даниел Петканов и с това окончателно ще приключи мълчанието й. Тя не коментира скандала, но сподели, че е в психиатрична клиника и, че това е отговорът на нейното мълчание. Близо месец след махленската свада, тя прецени, че трябва да си търси правата по съдебен ред.

Екипът на "168 часа" разгледа фейсбук профила на Даниел Петканов и извади негови публикации, които има вероятност да бъдат използвани в съда срещу него за клевета и обида на миската. Първият пост, с който той подсказва, че се е разделил с приятелката си, гласи:

"Една майка толкова силно изкрещя на хлапето си "остави тоя боклук, бе",... че изоставих приятелката си хахаха".
След десетина дни той публикува клип, на който се виждат две спрени коли на паркинг с бариера. От едната той хвърля на земята куфари към Богданска. Петканов си тръгва, а тя остава да ги събира. Клипът е озаглавен: "Когато разбереш, че приятелката ти е ковра".

На следващия ден Лудия репортер публикува снимка, на която ясно се вижда, че той е седнал на тоалетна чиния, а на снимката пише: "Мнението ми за курвите, които ходят на "екскурзии" в чужбина, да заработват."

На 5 септември, той реши да приключи окончателно проблема с бившата си и разясни на феновете си какво всъщност се е случило, като представи своята гледна точка. Той публикува във фейсбук две снимки на миската, на която тя е с друго момче в самолет, с който се е прибирала от Италия. На едната снимка тя се целува с него, а на другата неговият пръст е в устата й. Описанието на снимките гласи:

"Накратко - въпросното момиче ми е изневерявала в чужбина не с един, не с двама. Имам снимки, клипове и чатове от нейния телефон, които потвърждават това, което пиша. Викали са я в хотелски стаи, пращали са й шофьори и таксита да я вземат. Защо съм й пипал телефона ще попита някой, защото това за него ще е по-големият въпрос, а не защо съм бил заблуждаван дълго време. Защото никога не съм се съмнявал в нея и не съм го правил до този момент. Когато обаче в 2 вечерта той е до главата ми и виждам как някакъв италианец й пише: "Какво стана? Прибра се в България и чувствата ни охладняха, така ли?", нямаше как! Освен това през цялото време на нашата "любов" е поддържала сексуални контакти с кастинг продуцент от Холивуд, като това е започнало още от предишната й връзка. Разбирам я - млада е, иска да пробие, все пак ролите в киното не се раздават току-така. Писаха ми хора, които твърдят, че е била и с други - това не мога да коментирам. Говоря само за нещата, които имам черно на бяло. За мен не е фатално това, което се е случвало (няма нищо фатално в живота, дори смъртта, камо ли това). Проблемът е, че съм чувал думите "Обичам те", "Държа на теб" и другите тривиални неща по същото това време, в което са се случвали тези изневери. Чувствам се използван, наранен и обиден. Вече й го казах лично, но все пак "На добър път, Александра!" П.С. Не съм се возил в частен самолет, но явно там няма клечки за зъби и хората ползват пръстите си."

Ако всичко това се окаже в съда, че е клевета и обида, Богданска може да получи доста солидно обезщетение

"Според мен в порядъка на няколко десетки хиляди, може да се отсъди обезщетение, тъй като ще се подчертае и това, че тормозът е многократен, а не единичен. Това е продължаващо унижение, обясни адвокат Валентин Димитров.

"Сумата за обезщетението зависи от вредните последици. Взема се предвид  до каква степен се е влошило здравето й. Тя постъпва и в психиатрична клиника заради скандала. Излъчва се по медии, създават се фейсбук групи срещу нея. В България тя не може да си намери място. Аз не смятам, че това е нормално поведение на един Мъж. Това е направено с цел унижение. Ако всичи негови публикации се внесат в съда и са написани лично към нея в най-груба форма, това ще издържи. Ако се докаже, че в следствие на обидите не е издържала психически и е постъпила в психиатрична клиника, това ще повлия върху размера на обезщетението, което ще получи. Когато си обществена фигура и имаш име в обществото, би трябвало последствията да са по-сериозни. При всички случаи обезщетението може да надхвърли 10 000 лева.“

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
бббббббббб
Преди 1 година
-6
Утешителната награда е 3 000 лв. 50 бона кой съдия ще присъду на тази, която всеки знае как заработва между ангажиментите на модели.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Преди 1 година
-1
Ами ако тя докаже в съда негови изневери или неморално поведение - има клипове в интернет даже, на които той се държи безобразно с минаващи жени, от които уж взема интервюта. Човек с такова поведение изобщо не може да очаква да има приятелка, камо ли обичаща го и вярна.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
fghf
Преди 1 година
-8
Това хубаво. Но какво ще стане,ако той заведе контра-дело за изневярата и причинените морални щети от това ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
abc
Преди 1 година
-1
Ами да беше завел дело :)))) Може да я съди,ама,ако бяха женени и се развеждаха и живееха в арабския свят .....и изобщо не си фантазирайте ,а се придържайте към фактите...и законите !
ani
Преди 1 година
-11
za kakvo 6te go sadi,be ,hora! za tova ,ce dani e kazal istinata,li?ama ce paradoks!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
bety
Преди 1 година
-1
От къде знаете,че "Дани" казва истината....той казва неговата интерпретация на някаква случка. При това,май доста поукрасена,за да не си помислим,че го е зарязала и не само заради по-млад,а и с частен самолет :))) , ами,че той нея ,щото,видиш ли тя била еди каква си....смешник!
баце роман
Преди 1 година
-16
Глупендери , в съда фейсбук публикации и такива работи съвсем не се вземат насериозно и хич немогат да се използват в съда като доказателство . Всеки в фейса плямпа и то по тая логика 4000 човека трябва да се подведат под отговорност ,че са ругали Сашка без да е верно . Единствено , ако е имало заплахи в фейса и то сериознои , то тогава се вземат под внимание и може да се използват .
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
net
Преди 1 година
0
аха,само дето всички,които имат фейсбук,когато са направили профилите си са се съгласили с едни условия с малки буквички,които ги правят страни по договор с мнооого условия ! Все още ли съществува заблудата,че сте анонимни и безнаказани в интернет?!? Дигиталния свят отдавна вече е влязал в законодателството и интернет престъпленията се наказват от закона. Как така заплахи са наказуеми,а обиди-не??? Смешно! Обидите по адрес на Богданска,могат и да бъдат оспорвани,но да се използват нейни снимки,без изричното й съгласие и да се публикуват в публичното пространство,като за капак с обидно послание,сори,ама няма как да се отърве авторът им без наказание ,ако се стигне до съд .
хмммм...
Преди 1 година
-2
Може да го осъди и още как. В закона ясно е казано, но определено не си юрист, затова не коментирай и не ставай смешен като се правиш на компетентен. Ама то в БГ всички разбират от всичко и най вече от закони. Кой ли е глупендера?


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени