Съпругата на национала Радослав Димитров: Доктор уби детето ми

https://hotarena.net/skandali/saprugata-na-nacionala-radoslav-dimitrov-doktor-ubi-deteto-mi HotArena.net
Съпругата на национала Радослав Димитров: Доктор уби детето ми

Съпругата на футболен национал загуби детето си заради лекарска небрежност, научи HotArena.

\"Доктор ми уби детето! Хубавото ми, прекрасно момиченце почина в 8-ия месец в корема ми. Ако лекарят беше постъпил човешки, ако не беше изрод, днес щях да прегръщам детето в ръцете си, а нямаше да плача като луда. А сега се мъча да живея по някакъв начин...\"

Драматичното си признание прави Виктория Димитрова — съпруга на национала Радослав Димитров. Доскоро двамата са щастливо младо семейство, което след много усилия е успяло да сбъдне мечтата си — да си създаде дете.

Години наред двамата се опитват да заченат ин витро, докато накрая Виктория забременява. Детето е момиченце и първите 7 месеца са прекрасни. До края на август, когато изживяват ад — околоплодните води на младата жена изтичат, плацентата се отлепя и бебето се задушава.



\"На 28 август (неделя) отидох в АГ болницата във Варна, защото бях подмокрена. Впоследствие се оказа, че това е било част от околоплодната течност. Д-р Георги Георгиев беше на смяна, но просто не мога да ви опиша прегледа, който ми направи — в стил \"Минута е много\".

Въобще не ме огледа, нито пък състоянието на детето. И ми каза: \"Напикала си се, прибирай се\". Това му бяха думите. Даже се смееше, че млади и стари се напикавали в днешно време\", разказва Виктория.

Дни по-късно тя вече не усеща движенията на плода. Отива на лекар, но бебето е мъртво.


\"Отново отидох в болницата и тя вече беше мъртва. Георгиев се уплаши, защото вероятно започна да изпитва вина. Започна да вдига рамене. Лекарят, който ме прие по спешност, извика д-р Георгиев, защото той наблюдаваше бременността ми и беше запознат.

Георгиев дойде, каза, че детето ми е умряло, вдигна ръце и заяви: \"Изморен съм, не мога да се занимавам с теб\", спомня си младата жена. Тя е в първата седмица на 8-мия месец, когато губи детето си.

Оставят я в една стая сама цели 30 часа с мъртвото бебе в корема. Със сълзи на очи моли да й помогнат, да направят нещо, защото се бои и за своя живот.



\"Можеше и аз да умра. Впоследствие се появи друг доктор, който предложи на следващия ден да си заплатя екип и да ме оперират, за да извадят плода. След операцията се оказах и с инфекция, та се наложи в продължение на две седмици да пия два антибиотика.

Лекарите там просто не са човеци. Като постъпвах в болницата, в продължение на 3 часа не ме приемаха. Три часа стоях в чакалнята с мъртъв плод и накрая припаднах. Чак тогава ме качиха в отделението, където бях зарязана в продължение на 30 часа\"., разказва тя.

Виктория дълго не знае защо е умряло детето й, докато не научава — рязко спиране на кръвотока, а лекарят дори не е реагирал, за да й направи изследванията и да я изроди веднага.


\"Аутопсията показва, че детето е било абсолютно здраво и не е имало никакви заболявания. Не се е задушило и с пъпна връв\", каза още Димитрова.


\" Отношението е все едно сме боклуци. С мен се държаха все едно съм откраднала нещо или съм убила човек. Бях потресена от отношението. Не съм вярвала, че може да има такива изроди в държавните болници. Това са хора без сърца. В операционната ми крещяха да спра да плача. Бях потресена\", споделя разтърсената Виктория, пред България днес.

Тя е още по-ужасена, защото с огромна мъка и труд е успяла да зачене ин витро. \"Години се борихме, за да се сдобием с мечтаното бебе. И накрая за едно нелепо отношение в един неделен ден го загубихме, защото доктора го домързя да ме прегледа\", разказва тя.


При все това тя е притеснена, че ще скрият истината за смъртта на детето й.

\"В моята епикриза никъде не пише, че 3 дни преди смъртта д-р Георгиев ме е върнал с \"напикаване\". Никъде не пише, че са ми изтекли водите, които са задушили бебето. Още не сме получи смъртния акт на бебето — интересно ми е какво ще напишат там\", казва с тъга съпругата на футболния национал, която признава, че Радослав много й помага да преживее трудния момент и е неизменно до нея.


\"Не спирам да плача в продължение на дни. Но моля се Господ да ни даде сили един ден отново да имаме шанса да бъдем родители... Вярвайте ми, на никого не пожелавам да се случи. Това е най-голямата мъка — да ти почине рожбата, която толкова много време си чакал\", изплаква болката си тя.

 

6 Коментара

geri

преди 7 години

Gorkata dano da imat dete nqkoi den. A za takova lekari smartna prisada bez pravi na objalvane.az rodix predi 3. Godini v chasna bolnica bez napravlenie prez cqloto vreme plashtax pregledi I Izsledvaniq samo prestoq na den v bolnicata mi beshe 250 leva no otnoshenieto beshe superrr I az I bebeto bqxme gledani kato princesi.ne mi se misli Ako nqmax pari kade shtqx da otida.moi pozniti izjivqxa fil Na ujasite v darjavna bolnicaaa

Коментирай

Р

преди 7 години

Това което сте преживяли,е меко казано кошмар.За съжаление имах подобна съдба,само че в Майчин дом Варна.За щастие,след време усях да събера сили и забременея отново.Този път избрах екип от АГ Варна,точно този на д-р Георги Георгиев,и си абсолютно права за прегледите ала минута е много и за забавното му настроение винаги.Права си и за отношението на персонала.За съжаление си права за всичко!Господ да е с вас!Бъди силна,изплачи си болката,изживей си мъката,имай вяра ще си имате детенце,не се отказвайте това ще ти върне живота!

Коментирай

ана

преди 7 години

Няма гаранция,че в частната болница всичко ще е наред-за съжаление.Хората допускат грешки ,които за някои хора са трагични.Преди години и в нашия град се носеха легенди за ужаса в родилното отделение.От както имаме 3 болници за раждане отношението е ок,но никъде няма гаранция,че нещо няма да се обърка.

Коментирай

преди 7 години

Абе съдете ги бе хора. Ще ти убие детето и ще седиш и ще ревеш вкъщи! Това детето ти бе! Не ти е ударил шамар, детето ти е убил! Съдете ги!

Коментирай

Margi

преди 7 години

Ne we tormozi poveche Mila, taka e bilo Pisano ... I ti shte stanesh maika I she badesh mongo shtastliva ... Pojelavam ti go ot sarce.

Коментирай

mnogo tajno

преди 7 години

ami, da i az i go pojelavam, ama e tajno i niakak si, ne moga da i kaja nishto, za da ia uspokoia. Ne e pravilno, tova, koeto i se e sluchilo. Neka da si poplache- ako tova e nachinat da se bori s makata i bolkata.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.