Сашо Диков: Никога не съм взимал рушвет! (+Защо смята дъщеря си Пипи за лигла)

2984
12 Април 2015, 16:22


Въпреки че е обект на много критики, от опитът на Сашо Диков като журналист определено има какво да се научат по-младите в бранша, узна HotArena!

 

„Сашо видя нещо в мен и ме покани в БНТ. В началото ме ползваше като момче за всичко. Бях репортер, след това асистент-режисьор, режисьор на пулт, монтажист. По едно време шефът ми заповяда по най-бързия начин да изкарам шофьорска книжка, за да го разкарвам по събития. Но тази му заповед не успях да изпълня, тъй като никога не съм имал влечение към шофирането.

 

Това не ми се получи, но много други хватки в занаята съм ги научил покрай работата си с Диков”, разказва Камен Алипиев, цитира „Уикенд“.

 

Неговият патрон в никакъв случай не страда от излишна скромност и на свой ред си спомня за десетки журналисти, които е моделирал с много крясъци и заплахи.

 

„Никога не съм търпял мързела. За мен отговорът „Не може да стане” не съществува. Много младоци са си късали трудовата книжка, докато ми обясняват, че еди-кое си няма как да се получи. Заради тази ми взискателност съм чул какви ли не неща по мой адрес. В „Канал 3” ме бяха обявили за луд тиранин, ревяха как съм ги тормозел. Но много от тях успяха благодарение на моите крясъци”, твърди водещият на „Дикоff”.

 

Той няма никакви притеснения да се държи просташки с подчинените си, тъй като е получил абсолютно същото отношение на младини. Бъдещата тв звезда спира със ските доста внезапно за близките му и се впуска в телевизионния бизнес, където обаче не го чакат с хляб и сол.

 

„Винаги е имало по-старши, който мачка по-младшия. На мен ми се е случило подобно нещо, но не съм си и помислял да оревавам орталъка. Още преди 10 ноември си извоювах правото да имам свое предаване, в което сам да определям кои гости ще идват и за какво ще говорим. След това периодът ми в „Канал 3” не е бил по-лек.

 

Постоянно ми звъняха разни футболни и нефутболни хора да ме притискат да бъда по-мек и диалогичен”, разказва Сашо Диков. Точно в този период солиден бизнесмен решава да пробва с финансово добро и предлага тлъста пачка на водещия, за да не го закача повече в ефира на спортното му предаване.

 

„Това съвсем не беше единственият случай, в който са се опитвали да ме подкупят. Винаги съм отказвал. Затова и сега няма кой да се изтапани и да каже: „Аз подкупих Сашо Диков”. Може и да съм бил глупак, че не избрах парите, но това си е мой избор и вече съм твърде стар да се променям.

 

Може би и заради това повечето ми врагове спряха да ме заплашват или да се опитват да ме подкупват. Много зор съм видял през всичките тези години, но сега инвестицията ми се възвръща”, категоричен е бившият съпруг на актрисата Аня Пенчева.

 

Сега може и да живее със самочувствието, че е корифей в бизнеса, но проблемите пак не са изоставили ежедневието му. Просто терзанията му са различни. Диков е убеден, че работи твърде много, а не получава чак толкова много. Той предупредил първо продуцентите си, а след това и шефовете на „Нова”, че ще си търси друга работа, ако не спрат да го юркат толкова много.

 

„Трудно се издържа на подобни натоварвания. Вече съм на години и няма как да търча като едно време. И без това платих солено за успеха в кариерата. Много здравословни проблеми ме спипаха през годините. Някои от тях оправих, други ще си ги нося, докато съм жив. Навремето известният цигулар Минчо Минчев ми беше показал огромно мораво петно, което му се беше образувало на ключицата.

 

Същия белег на същото място бях виждал върху кожата на олимпийския ни шампион по щанги Асен Златев. Чудех се как цигулар и щангист са белязани на едно и също място. На Златев му се беше получило от лоста, а на Минчев от цигулката. И двамата страдаха от изгарящи болки в тялото. Значи и цигулката, и щангата нанасят травми. За моите болежки няма какво да ви разказвам, те са си моя грижа”, отсича Диков.

 

Той винаги е бил крайно критичен към конкуренцията си, но се превръща в съвсем друг човек, когато заговори за дъщеря му Пипи. Поне допреди няколко месеца тя беше най-сладката, най-умната, най-изрядната. Но ето че и на нея й дойде времето да получи солидна порция критики от татко.

 

Казах на Пипи да спре с лигавщините в ефир. Гостуват й някакви ретро звезди, а тя се държи сякаш на диванчето й е седнала Мадона. В много от разговорите преиграва и това ме изкарва извън нерви. Дано си вземе бележка от моите критики, за да не се превърне във втора Марта Вачкова”, безпощаден е към най-скъпото си същество Сашо Диков
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени