Съвети за избор на рокля-мечта

1916
15 Юни 2016, 15:26


Всяка жена мечтае да има рокля, която да облича и на работа, и на среща и на семейни събирания. Каква трябва да бъде тази рокля? Къде да намерим идеалната рокля за всички случаи? От една страна да бъде ежедневна, а от друга – да бъде и официална. Задачата не е лека, но ако успеем, то такава покупка ще бъде много изгодна.

И така, нека я потърсим. Първо, ако до сега не сме намерили такава рокля, значи не сме търсили на правилното място. Дори да имаме определен бюджет за това, все пак има различни варианти. Ако досега сте търсили само в МОЛ-овете, опитайте да я намерите в Интернет. Красиви рокли могат да се намерят и в онлайн магазините. Там можете да откриете най-разнообразни модели, които да задоволят всички ваши изисквания. Освен това там имате възможност за сравнение, което няма как да стане в реален магазин.

И тук идва другият „проблем”: как да се ориентираме в това огромно разнообразие от рокли? Не се тревожете. Първо отворете гардероба си и вижте с какви рокли разполагате. Ако всичко е в тъмни тонове, значи имате нужда от нещо светло. Понякога търсим, избираме, а купуваме все подобни рокли, все в един и същ цвят или разновидност, кройка. Постарайте се някак да освежите гардероба си, да го „съживите”. Не се страхувайте от промяната, тя ще достави удоволствие предимно на вас, а после и на вашите приятели и близки. Новата рокля трябва да изпълни преди всичко точно това изискване.

И така, предприели сме решителната крачка. Време е да започнем активно търсене. Тръгвайте по магазините и започнете да избирате. Не се ограничавайте с една-две рокли, вземете повече със себе си в пробната, ако повече рокли ви харесат. Понякога роклята разкрива своята красота именно когато се облече, като на всяка фигура тя ще стои по различен начин.Някои жени купуват роклята, която най-много им харесва, без да се замислят дали тя е най-подходящата за тяхната фигура, дали са избрали правилния размер за тях. Колкото и да струва, роклята преди всичко трябва да ви стои добре. Опитайте да седнете с нея, вдигнете ръце, направете няколко широки крачки, погледнете се от далеч. Няма нищо лошо да доведете със себе си и „консултанти”: приятелка, съпруг или приятел, но нека не е цялата фамилия, защото тогава всички никога няма да са на едно мнение и само ще ви объркат.

В изисканите магазини и бутици може да се доверите напълно на продавачите, те ще ви консултират и няма да ви подведат с користна цел. Послушайте ги. Виждайки вашата фигура и особености, продавач-консултантите могат да ви предложат рокля, която на щендера дори не сте забелязали. И именно тя да ви „грабне”! Неслучайно много наши клиентки са възкликвали: „Тя като че ли е шита за мене!” Да, това е попадение! Това е точно вашата рокля.

Тук имаме една забележка: Хубаво е да избирате рокля с обувките, с които смятате да я носите. Нали разбирате, че ако сте тръгнали за поход със спортни обувки или маратонки не е удачно да пробвате елегантна рокля за висок ток. Същото важи и за бельото.

И така: обиколихте няколко магазина, спряхте се на няколко рокли. Коя да изберете? Спомнете си с каква цел купувате роклята. Представете си как ще изглеждате с нея в различни ситуации. Прибавете наум ако е нужно подходящи аксесоари: бижу, шалче, чанта или колан….

И тук идва финалният момент! Някои ще възкликнат: Вземи роклята, която те „грабна” още от пръв поглед и …напред! Не, почакайте, не бързайте. Сега си идете в къщи. Ако случаят не е спешен, най-добре е да почакате идеята да „отлежи” в главата ви ден-два. За това време ще разберете коя рокля ви е направила най-голямо впечатление, коя не ви „излиза” от главата и коя просто забравихте. Има рокли, заради които си струва да обиколиш цял град, а за други няма никак да съжаляваш. Върнете се в магазина и проверете дали роклята, която сте избрали е все още там, има ли вашия размер и….ако това е била вашата рокля, тя ви е дочакала.
Купете си я и си я носете със здраве и късмет!Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Силвия Василева
преди 2 години
0
Много полезна статия, казва всичко с което трябва да се съобразим при избора на рокля
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени