СЕМ глобява пияната Жана

1895
21 Октомври 2016, 10:37Пияната Жана Бергендорф е на път да докара солена глоба на „ВИП Брадър”. Зрители вече многократно алармират СЕМ за нецензурен език и неприлични сцени в предаването, научи HotArena.

Пиянските изцепки на Жана Бергендорф, както и на останалите любители на чашката в Къщата, предизвикаха не само гнева на съквартирантите, но и на зрителите.

Голяма част от тях се оплакаха на медийния регулатор заради показаните нецензурни кадри в ефира, в най-гледаното време. Публиката е взела на прицел и риалити формата „Фермата”.

Само за първите две седмици на октомври, от СЕМ са получили 7 сигнала и жалби. Част от тях са за риалити предаването „ВИП Брадър”, но има оплаквания и за „Фермата”–две от тях са заради проявена прекалена жестокост в ефира.

Зрителите на Нова пък се възмущават, че интимните сцени между Явор и Жана Бергендорф са излъчени преди полунощ, по време, когато гледат и малки деца. А освен това не е имало предупреждение за родителски контрол.

От своя страна СЕМ заявиха, че ще прегледат всяка една жалба и ако бъде доказано, че съдържанието на предаванията е в разрез със Закона за радио и телевизия, виновниците ще получат солени глоби, пише „Телеграф”.


Освен това ще се публикува специален седмичен бюлетин с жалбите, които са стигнали до регулатора.


За новия седмичник от СЕМ се вдъхновили по примера на британския надзорник „Офком”. Всички жалби ще се анализират, ще се проверява, дали подадения сигнал е основателен и тогава ще се решава, какви глоби и наказания да се налагат.


„Завеждането на тези сигнали не означава автоматично наказателно постановление по тях. Изброените сигнали са постъпили и ще бъдат обработени по надлежния ред”, казват още от СЕМ.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени