Сестрата на Фатик плаща 200 бона кръвнина заради катастрофата, в която загина синът й и още двама човека (Подробности)

3972
03 Юни 2015, 14:26


Сестрата на митичния контрабандист ФатикМелтем Михришах Тюркмен, още е преследвана от катастрофата, в която загуби 20-годишния си син Исмет, узна HotArena!

 

Младежът помля луксозното си БМВ във „Фолксваген Пасат“ на 23 март 2013 г., като освен себе си уби шофьора на другата кола и своя спътник. Сега родителите му дължат общо 200 000 лева по гражданския иск на роднините на размазания в другата кола Кирил Бояджиев, пише „Всеки ден“.

 

20-годишният Исмет Тюркмен е син на Дениз Тюркмен и Мелтем, сестрата на убития преди 12 години Филип Найденов. Той намери смъртта се зад волана на черно БМВ, което предизвика зверска катастрофа на бул. „Цар Борис III“ в София преди 2 години.

 

Освен Исмет, в касапницата на място загина 17-годишният син на известния стоматолог доц. д-р Ходор Факих Карим. По-късно в болница издъхна и 65-годишният шофьор на пасата, върху който е налетяло БМВ-то на Тюркмен. Почерненият доктор Факих се отказа да съди семейството на убиеца, но роднините на нещастния възрастен мъж получиха обезщетение от 200 хил. лева преди месец.

 

Исмет е кръстен на дядо си – покойния Исмет Шабан Фатик, един от най-големите оръжейни търговци преди 10 ноември 1989 г. Вуйчо му Фатик пък бе застрелян на 19 август 2003 г. в София. Името му се свързва основно с трафик на наркотици, на коли и контрабанда.

 

Кръвнината е поредният удар по сестрата на Фатик, след като няколко месеца по-рано съпругът й и баща на загиналия Исмет – Дениз Тюркмен, беше тикнат зад решетките по обвинения в изнудване. Делото срещу Димата, както е известен Тюркмен, глътна цялото състояние на фамилията и новата сметка от 200 бона е непосилна за Мелтем.

 

Дениз бе изгонен от България през 2001 г. като опасен за националната ни сигурност. Тюркмен получи 10-годишна забрана да влиза у нас. Неговото истинско име е Дмитрий Юриевич Цхондия, гражданин на Грузия, Словения и Сиера Леоне.

 

Той бе изгонен от страната ни заедно с още трима грузинци заради създадената от тях престъпна група за контрабанда с оръжие.

 

Дениз Тюркмен бе задържан на 23 ноември 2009 г. във влак в Свиленград при опит да влезе в България с ирландски паспорт на името на Димо Скондия. После бе екстрадиран във Франция във връзка с европейската заповед за арест, издадена от Окръжния съд в Марсилия.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени