ШОК! Гала кара зрителите си да пият урина, водещата застрашава здравето на хората

1632
15 Януари 2017, 14:00


Опасно ли е сутрешното предаване „На кафе” за здравето на хората? Този казус занимава вече цял месец не само Съвета за електронни медии (СЕМ), но и Министерството на здравеопазването, които се чудят как законово да озаптят масовото нашествие на лечители със съмнителна слава в предаването на Гала, научи HotArena.

През уикенда блондинката от Плевен се ожали от цензура от страна на СЕМ и Министерството на здравеопазването, след като от регулатора, консултирайки се с експерти, наложиха забрана да бъдат рекламирани неконвенционални методи за лечение в национален ефир.
До забраната от страна на СЕМ се стигна след жалба от микробиолога Йордан Стефанов и още десетки изтъкнати медици от практиката в предаването „На кафе” да гостуват менте лечители, които смело препоръчват алтернативни методи за лечение.

Сред опасните за здравето на хората съвети, които Гала и нейните гости са насърчавали зрителите да спазват, са пиенето на сурово, непастьоризирано мляко, лекуване чрез ток от електропреносната система и пиенето на урина, обяснява микробиологът Йордан Стефанов в обширния си сигнал до Съвета за електронни медии.

„Нека тогава водещата на предаването „На кафе” изпие чаша урина в ефир, както препоръчва на своите зрители. Урината не е стерилен телесен флуид, което означава, че наличните микроорганизми в нея представляват опасност за човешкото здраве. Далеч по-опасен е здравния съвет да се пие сурово мляко, както препоръча гостуваща лекарка със спорна квалификация, която рекламираше книгата си. Всички трябва да знаят, че консумацията на сурово мляко е изключително опасна. Млякото може да бъде контаминирано с изключително опасни бактерии от семейство Enterobacteriaceae, както и бактерии, които причиняват туберкулоза. Това често се случва при лоши хигиенни условия по време на млекодобив. Подобни необмислени съвети могат да са причина за поява на епидемия от хранителни инфекции и интоксикации. Редно е компетентните лица да обяснят на водещата и продуцентите, че не бива да извършват подобни необмислени действия от телевизионния ефир”, мотивира се Йордан Стефанов.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Вяра
Преди 1 година
-2
.Няма ли най-сетне да се намери начин това долнопробно предаване да се спре.То не бяха крясъци ,викове, кикотене и какви ли не тъпизми от тая простакеса и нейните измислени гости Всеки уважаващ себе си човек не би я гледал тая разпоретина ,просто можеш да затъпееш от нея отколкото да чуеш нещо ново
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
haha
Преди 1 година
-2
и с пробиотиците открила топлата вода, жалка!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хуйо Балкански
Преди 1 година
-2
Ако за Гала не остане урина, нека опита с лайна!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ли
Преди 1 година
-2
Галке пращам ти по ЕКОНТ един литър от моята да я изпиеш с кеф .Да ти е сладка ...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лили
Преди 1 година
-5
Никой не ги кара хората насила да пият нито урина нито каквото и да било,такива статий има в интернет за такъв вид лечения а и съм гледала и по други чуждестранни телевизионни предавания за тези неща та и къде по ужасни на който му стиска да оптва аз лично не бих но не смятам че е станало нещо кой знае какво толкова.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени