Щерката на Емил Марков зарязва актьорството (Мина иска да става психолог)

11410
30 Април 2017, 16:00


Дъщерята на Емил Марков, който играе д-р Захариев в хитовия сериал Откраднат живот, несъмнено би могла да поеме с лекота по пътя на родителите си и да стане актриса като тях, научи HotArena.


Мина, която е в 12 клас в испанската гимназия, отмалка се изявява пред камера и вече има солиден опит. 
 

Младата дама е участвала в няколко скеча на „Комиците”, а от шести клас, та чак досега играе дъщеря на Силвия Лулчева и Кръстю Лафазанов в сериала „Столичани в повече”. В култовата сапунка участва и майка й Албена Павлова, а татко й пък е сценарист.


Въпреки успехите си, с жена му Албена, с която имат и син Здравко, се зарадвали, когато дъщеря им споделила, че желае да се реализира на друго професионално поприще. Засега Мина иска да учи психология в университет в Холандия. 


„Ходи там на екскурзии, знае кои са университетите, в които иска да кандидатства. Ние се радваме, че не е актьорско майсторство. Надживя тази идея, мина времето, в което ходеше на театрални кръжоци. Сама се отказа, каза, че й е интересно и приятно, но не иска това да работи. Явно се наигра – 6 г. участва в „Столичаните”, казва Емил Марков. 


Той, а и жена му, си имат своите причини да подкрепят дъщеря си в избора й на друга професия. Все пак и двамата добре помнят трудните времена за актьорската гилдия в началото на демокрацията. Именно поради невъзможност да се справи финансово тогава като артист, Емил Марков става сценарист. При това доста успешен и с впечатляваща биография. Иначе актьорската професия не го е разочаровала. 


„Просто това излизане от театъра беше през 1994 година, когато ситуацията в страната беше доста сложна и постоянно се говореше за закриване на театри, за намаляване на финансирането, съкращаване на хора. Бяха назначени няколко млади актьори в Младежкия театър, но колегите там се уплашиха, че театърът е в трудно положение и един денни уволниха. Оттам нататък поиграх на свободна практика – по едно представление в Сатиричния театър, в „199“, в Народния театър. Постепенно започнах да се занимавам с друго, просто защото не можеше да се живее от театър”, разказвал е Марков. 


Той става сценарист в „Каналето”, след като се разделили Камен Воденичаров и Слави Трифонов. Междувременно се снимал в чужди продукции, които се реализирали в България – американски, италиански, френска… Впоследствие започва работа в компанията на Евтим Милошев и Любо Нейков, като става част от екипа сценаристи на „Комиците”, а по-късно и на сериала „Столичани в повече”


Писането на смешни истории според него е най-трудното нещо. Признава, че се изискват доста усилия да изтръгнеш усмивки от хората. „Всеки се смее на нещо конкретно. Чувството за хумор на хората е различно, но все пак има някои базисни неща, които винаги работят”, казва Емил Марков, предават от Уикенд.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени