Синът на Мишо Бирата бяга в САЩ

2858
04 Юни 2015, 14:00


Наследникът на Мишо Бирата Пламен бяга в САЩ, научи HotArenа. Синът на мистичния бизнесмен Михаил Михайлов заминава за Америка, неспособен да се справи с дълговете на фамилията.


Покойните му родители му завещаха пълен финансов хаос, от който младежът още не може да се измъкне. 30-годишния юрист по неволя миналата година стана баща на семейство и се надяваше, че ще успее да вдигне на крака пивоварната империя на доведения си баща.


Многобройните кредитори на фамилията обаче така го притиснаха, че се наложи да сложи кръст на начинанията си и да замине за Америка, където се роди и първото му дете.


Михов — младши наследи две фабрики за бира–във Варна и Мездра, концесия за минерална вода, няколко хотела, както и татовата резиденция „Липник“ край Русе, дузина апартаменти, както и внушителната семейна къща на ул. „Шкорпил“ във Варна.

Внезапната смърт на Мишо Бирата, а след това и на съпругата му Ева оставиха тотален финансов хаос. Майката на Пламен приживе успяла да прехвърли част от кредитите на външни фирми, но въпреки това синът й се чуди как да спаси имуществото си от запор.


Младежът в момента се опитва да продаде ценни колекционерски предмети, земи и дори имоти. Споменатият дворец във Варна също беше обявен за продан в началото на тази година с първоначална цена 10 млн. евро, но след като за сделката се разчу, адвокатите на Пламен Михов премахнаха обявлението от сайтовете за недвижими имоти, пише „Всеки ден“.


Сградата е строена в началото на 20-ти век и първоначално е била консулство на Австрия, а после и на СССР. Михов я придобива през 90-те, но така и не успя да я задържи и да й се порадва.


За да плати по-малките дългове на родителите си, Пламен Михов ипотекира първо дребни имоти като околоблокови пространства и земи във Варна и Каварна.

Големите задължения обаче са към инвеститорите на винзавод „Димят“, който в последствие трябваше да стане офис сграда. Световната финансова криза обаче смъкна цената на предприятието тройно и вложените милиони увиснаха на главата на Пламен.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени