Скандал! Евгени Минчев чисти имиджа на мафиот от СИК

5529
20 Февруари 2015, 13:00


Сикаджията Валтер Папазки е решил да изчисти репутация си на гангстер, за да се върне в легалния бизнес, разбра HotArena!


"Промяната" започнала с това - да наеме за свой пиар Евгени Минчев. Двамата с Папазки вече са се срещали няколко пъти в Лондон, където гангстерът се установи за постоянно, след излизането си от затвора преди 2 години, пише "Всеки ден".


Първата среща между тях е била в края на 2014 г., а последната - миналата седмица покрай традиционния Руски бал, на който Евгени Минчев е сред организаторите. В английската столица мафиотът обитавал баровско жилище в един от най-елитните квартали.


Двамата са се договорили паркетният лъв да задейства връзките си у нас, за да може да лансира сикаджията като дарител в различни благотворителни прояви. Крайната цел е името му да започне да се върти покрай невинни инициативи като концерти и представления, а не с обичайните рекет, хазарт или убийства. Паричното измерение на пиар сделката засега остава неизвестно, подчерта любовникът на бившия ватман.


В средата на юни 2013 г. подземният бос напусна триумфално затвора, където лежа малко по-малко от 4 години като поръчител на убийството на Валентин Алексиев - Лисицата. Твърди се, че 10-годишната присъда, прочетена през 2009 г., е била драстично редуцирана благодарение на тлъсти рушвети. Кървавото покушение стана на 12 февруари 1996 г.


Тогава Лисицата бе надупчен с 8 куршума до задния вход на столично училище на улица „Иван Хаджиянев". Куршумите от автомат „Калашников” попаднаха в областта на гърдите, гърба и краката му и Лисицата издъхна на място. Разплитането започна 2 г. след екзекуцията, когато полицията задържа физическите убийци - Стефан Димитров и Велин Василев. Тандемът получил 100 000 германски марки хонорар за покушението.


Както „Всеки ден” пръв писа, любовницата на Папазки - 36-годишната Ивелина Михалева, върти фирма за 100 милиона евро. Метресата му притежава 45% дял от капитала на дружеството „Евро геймс технолоджи”. Нейни съдружници във фирмата са Владимир Доков и врачанката Мария Каменова, показа проверката ни в Търговския регистър. Фирмата на мафиотската любовница се оказа филиал на една от най-големите фирми в света за производство на игрални и хазартни автомати, базирана в САЩ.


Българският клон има офиси в над 20 страни и капиталната й стойност е дори повече от 100 млн. евро. Мария Кавенова пък фигурира в още няколко фирми, свързвани с Валтер, една от които е „Рона комерс”, където близката до мафиота бизнесдама е съдружничка с вдовицата на Стоил Славов – Вера Славова.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени