СКАНДАЛ! Надут пуяк без опит управлява общинските паяци

2146
01 Февруари 2013, 10:41


Редакторска плесница

 

Името Свилен Кръстев е поредното олицетворение на чиновническо недоразумение в държавата. Назначението му за шеф на Центъра за градска мобилност предизвика грандиозен скандал с остра миризма на шуробаджанащина, научи HotArena.net.

 

Свилен Кръстев нямал никакъв опит в сферата, но това не му пречело да го раздава тежко и да се надува като пуяк, възмущават се запознати.

 

Кръстев е журналист, работил в БТА, особено познат в гилдията. Какво го издига до шефския пост  в една от най-важните и печеливши фирми, остава загадка. Сериозни подозрения обаче падат върху кметицата на София Йорданка Фандъкова, която се радвала на възхваляващите статии на Кръстев по неин адрес, писа LIVENEWS.

 

Вървежен, без да има движение

 

Преди години Кръстев е ръководил само частната фирма "Екран", която не е постигнала нищо съществено. И нищо общо с настоящия му пост!

 

От ЦМГ се оправдават, че новият борд е временен - до провеждане на конкурс за нова управа. Назначаването на Свилен Кръстев е от юли 2012 г., а повече от половин година по-късно такъв още не е проведен.

 

Изключително скандален е и друг факт. За да може Кръстев да оглави Центъра за градска мобилност, общинското предприятие се преобразува от ЕООД в ЕАД, което позволява да няма конкурс за управление и бордът да нарасне от трима на петима души.

 

Три месеца преди да бъде избран, Кръстев разгласил сред колеги, че ще става директор на общинска фирма, но без да споменава коя. Днес вече ходи из кулоарите на ЦМГ като надут пуяк без покритие.

 

М. Грозева

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени