Скандал номер 1! Силиконът на д-р Енчев 6 пъти по-скъп отколкото в чужбина! Вижте колко милиона и изкарал хирургът с кифленски имидж

https://hotarena.net/pod-pricel/skandal-nomer-1-silikonat-na-d-r-enchev-6-pati-po-skap-otkolkoto-v-chujbina-vijte-kolko-miliona-i-izkaral-hirurga-s-kiflenski-imidj HotArena.net
Скандал номер 1! Силиконът на д-р Енчев 6 пъти по-скъп отколкото в чужбина! Вижте колко милиона и изкарал хирургът с кифленски имидж
Убийствено точно и скандално разследване за пластичния хирург д-р Енчев е публикувал вестник Галерия в днешния си брой, водя HotArena


Представяме ви целия текст едно към едно понеже е пример за журналистически професионализъм и дава отговор на въпроса колко точно му е морала на нападателя на жени Енчев. И въобще има ли такъв.


Самообявилият се за корифей в пластичната хирургия д-р Ангел Енчев се забърка в опасен скандал с плеймейтката Ася Капчикова, която поиска да преотстъпи подарения от него ваучер на стойност 10 хил. лева на онкоболна жена, а той заяви, че това е невъзможно, пък и 10 хиляди лв. струвал само трудът му, но не и консумативите.

Покрай шумната разправия „Галерия“ направи подробна справка с ценоразписа в официалния му сайт, за да се ориентира каква е истинската цена на интервенциите на хирурга от билбордовете. Оказва се, че сумите сериозно се различават от реалните, които той иска от своите клиентки. За пример вземаме процедурата увеличаване на бюст с кръгли импланти на Mc Ghan, които са американско производство и са най-предпочитани от дамите. Енчев е обявил, че операцията за поставянето им, която включва още престоя в болницата, румсървис, превръзки и контролни прегледи, струва 7400 лева.

Оказва се, че в тази сума, противно на очакванията на клиентките, не влиза цената на самите импланти. Това дамите, които са решили да се оперират, разбират единствено при консултация на четири очи с пластичния хирург. За всеки от имплантите той иска по още минимум 2000 лева, като цената може и да е по-висока в зависимост от кубиците силикон. В крайна сметка, за да си направи операцията, дамата трябва да се бръкне с 12 хиляди лева. Това поражда следващ парадокс, защото д-р Енчев обявява на плеймейтката Ася Капчикова още по-висока тарифа за съответната операция, когато тя пожелава да я дари на онкоболна жена, което поражда съмнение дали цената зависи от моментното настроение на доктора.

Разследването на „Галерия” доказва, че пловдивският хирург е най-скъпоплатеният у нас. Конкурентът му д-р Илю Стоянов, който преди време трансформира лицето на Любица Кулезич, предлага същата услуга за 7600 лева, като в цената е включена и тази на имплантите.

Другият популярен пластичен хирург у нас - Николай Георгиев, също е обявил цена от 7600 лева както за труда си, така и за самите импланти. Д-р Енчев се оказва и сред най-скъпоплатените лекари в световен мащаб. Може би затова напоследък все повече жени избират да си поставят силикон в чужбина. В доста държави обслужването в болниците е по-добро, техниката по-нова, а цените значително по ниски.

Ако д-р Енчев прибира по минимум 12 бона за всеки чифт цици, които поставя, лекарите в Южна Америка вземат между 2500 и 6000 лева. Увеличаването на гърди в държави като Аржентина, Бразилия, Венецуела и Индия преживява истински бум. Там пластичната хирургия е начин на живот и дори банките свободно отпускат кредити за такъв тип интервенции. Операциите в страни като Израел, Турция, Хърватия също са по-евтини, отколкото в България. Освен това там клиниките са по-добре оборудвани, а специалистите имат по-престижни дипломи.

Хората от болничните екипи говорят чужди езици, което не е задължително за нашите лечебни заведения. Сумите за поставяне на силиконови импланти в трите страни варират между 6000 и 10 000 лева. Единствено в Швейцария, Германия, Австрия и Великобритания операциите са-скъпи. Там те се правят от световни асове на пластичната хирургия, а най-скъпите интервенции са около 17 хиляди лева.

Любопитното е, че напоследък манията към силикона постепенно замира, а кинофестивалът в Кан, който се провежда в момента, отново доказва, че нито една от големите холивудски звезди не разчита на кубици силикон. Но пред кабинета на д-р Енчев и колегите му тълпите от жени, които искат да си увеличат бюста, не намаляват. Най-хитовата операция обаче, която се прави напоследък, била ароматизиране на вагина, макар цената й да не е официално обявена.


Д-р Енчев се радва на завиден интерес към клиниката си, защото част от родните знаменитости шумно рекламират работата му.

Негови клиентки са Златка Димитрова с 2 операции, Емануела с 3, Асдис Ран със сменен силикон след гръмване, Николина Чакърдъкова с гастрален пръстен и други.

Благодарение на тях и техните спонсори доктор Енчев се е превърнал в един от най-богатите българи. Това показва справка в Търговския регистър. Според данните той участва като собственик в 6 фирми, две от които са преустановили дейност. В три от регистрираните фирми той е едноличен собственик, а сметките показват, че общите им приходи са 4 585 000 лева.

От фирмите, в които Ангел Енчев не участва сам, изкараните суми също не са никак малки. Две от тях насят приходи от общо 2 747 000 лева, а от третата е вписан приход от 0 лева. Разбира се, от тези суми Енчев и компания трябва да плащат заплати на служители, както и битови сметки, но със сигурност печалбата за тях не е никак малка.

Освен това любимият хирург на повечето родни силиконки е в борда на директорите на акционерно дружество „Многопрофилна болница за активно лечение Мед Лайн Клиник“, заедно с брат си Невен и един от гръцките им съдружници. Именно в това дружество, чийто капитал е 600 000 лева,

приходите са умопомрачителни, а през 2012 година са отчетени 3 998 000 лв. През следващата година те се покачват до 5,034 млн. лева, а за 2014 г. са изкарани 6 966 000 лева. Простите сметки показват, че откакто съществува, общо приходите са 15 998 000 лева. Въпреки че не цялата сума отива в джоба на д-р Енчев, стандартът му на живот показва, че не печели никак малко, за да си позволи една благотворителна операция.

Билбордовете му на всеки километър

От близо пет години пластичният хирург залива страната ни не само със силикон, а и с огромни билбордове с абсурдни рекламни слогани. Цената на подобен тип реклама зависи от големината на билборда, местоположението, както и от срока на използване.

В повечето фирми изработката на подобно платно излиза около 500 лева. Отделно наемът в столицата е близо два пъти по-висок от този в Пловдив или Варна, където Енчев също се рекламира. Средната цена на месец на билборд обаче е около 700 лева. Тъй като изпитва огромна вяра в силата на рекламата, хирургът на родните плеймейтки е поставил лика си на основните артерии в страната, както и на възлови места в големите градове. Запознати издават, че броят на рекламните крайпътни пана е около 100. Така излиза, че само за изработката им той се е бръкнал с 50 000 лева, а месечният наем отделно му излиза приблизително 70 бона. Тези суми, непосилни за по-голямата част от народа, се хвърлят за трудно разбираеми и противоречиви рекламни кампании.

През 2011 години Енчев разбуни духовете, след като заля страната с изображения на красиви жени и скандални цитати от рода на: „Прекалено красива съм, за да работя. Благодаря Ви, д-р Енчев“. Тогава етичната комисия към НСС порица билбордовете му след множество жалби от родители. Мнозина медийни и рекламни експерти пък определиха рекламната му кампания като дискриминираща и дори оскърбителна.

За кратко пластичният хирург заложи и на максимата за голотата и секса и украсяваше крайпътните платна с две полуголи жени от двете си страни.

Последната му кампания пък предизвика не малко шеги на негов гръб, след като реши да следва стила на Джеймс Бонд. В допълнение към куриозния си опит за сравнение с Агент 007, лозунгът „Красотата е мисия“ се чете без буквата „о“, тъй като тя се закрива от главата му. Така се получава, че за д-р Енчев не красотата, а крастата е мисията на живота му.



Вестник Галерия

7 Коментара

Цццццц

преди 7 години

Докторът си намерил ниша да трупа пачки от глупостта на маса съмнително образовани и "красиви " същества . Може и да е добър ама устните на Тедито дето предполагам са негова гордост навяват едни определени асоциации за пластмасови кукли със специалното предназначение....

Коментирай

чичо фичо

преди 7 години

Еми като има тъпанарки дето не проверяват цените при другите лекари, нека му плащат... Да не говорим, че тоя изобщо не е най-добрия... Е, имали бол пари, дали....:))))))

Коментирай

Дгхйц

преди 7 години

Цените изобщо не са толкова високи, колкото обявените тук! Казвам го от личен опит и написаното в статията не е вярно!

Коментирай

Мартина

преди 7 години

Цените на силиконови имплантанти при д-р Енчев незнам какви са..но другите му интервенции като ботокс,хиалурон, рестилан и др.са както цените в Европа( Австрия,Швейцария и Германия..) само,че с тази разлика,че работата на европейските специалисти е в пъти по качественна..и материала е оригинален..също говоря от опит..а отношението-Клиентката е Богиня и трябва да остане доволна за да дойде пак....В Европа,ако ще чистачка да си щом плащаш си равнопоставена на модела,който ти прави рекламата...а в България,ако не си популярно лице гледат да те претупат на бързо и да ти приберат парите...Живея в Цюрих и ползвам услугите на една от най пестижните клиники тук ,а в България нищо не желая да ползвам...но ме е жал за овцете,които пълнят джоба на такива шарлатани..само поради факта,че са прости и вярват ва реклами..

Коментирай

Kris

преди 7 години

Ne jiveya v Bulgaria ot 26 godini...Niamam predstava dobar li e doktor Enchev ili ne...Povecheto ot Pop Folk pevitsite sa ujasiavashti v litse i gradna obikolka,koyato na niskiat im rast izglejda izkluchitelno nesarazmerno i grozno...Chetete,obrazovayte se jeni,predi da posetite tezi kabineti...

Коментирай

Мими

преди 7 години

Е голям благотворително голямата работа

Коментирай

desita1

преди 7 години

цените са абсолютно верни и актуални към момента - достатъчно е да отвориш сайта на клиниката му и ще се убедиш

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.