Скандал! Шофьорът на Преслава убил човек на пътя (Полицията покрила случая)

1941
04 Май 2015, 14:37


Чутовен скандал с шофьора на Преслава избухна, след като бе разкриха измамна схема за корупция в полицията. Шофьор на певицата убил човек на пешеходна пътека, но след това покрил случая и се покрил, като оставил друг да поеме вината, научи HotArena.

Разкритията лъснаха, след репортаж на Нова телевизия. В него става ясно, че има схема за изнудване от страна на полицаи, които по този начин са изнудвали стотици граждани. В случая се оказа замесен и човек на Преслава, който е прикрит за това, че е убил възрастен мъж на пешеходна пътека.

На 6 декември 2014 година 84-годишния Петко Петков отива към гара Пловдив, за да хване влака и да посети сина си Красимир и внуците си през уикенда. Той обаче стига само до пешеходната пътека, където е блъснат от кола. Умира, преди да му бъде оказана медицинска помощ.

Месеци по-късно Красимир се опитва да открие кой е убил баща му, но без резултат. Шофьорът е избягал от мястото на инцидента. Разследването установява по-късно, че това е 36-годишния шофьор на Преслава Иван Сарафски.

В документите предоставени на Петков обаче, това име не фигурира. Като виновник е посочен 32-годишния Борислав Ташев, който дори не е бил на мястото на катастрофата, пише „Всеки ден“.

При разпитите на свидетелите се разкрива, че служителят от полицията Костадин Илиев е измъкнал истинския извършител от ареста. Той го съветва да се размени с друг мъж и шофьорът на Преслава го прави.

По непотвърдена информация Сарафски и Ташев са роднини, а първият е платил на втория, за да му поеме вината. Каква е сумата остава неясно.

От КАТ — Пловдив и от полицията не са направили коментар по скандалния случай, а от прокуратурата разкриват, че са разкрили случая напълно случайно. Двамата съмишленици едва си признали схемата, както и кой им е помогнал.

Полицай Костадин Илиев остава в ареста, заедно с истинския извършител. Шофьорът на Преслава го очакват от 3 до 10 години лишаване от свобода, а полицаят — от 2 до 8.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени