Слави отново закъса със зрението

1676
25 Май 2014, 13:30


Здравословните проблеми на Слави Трифонов стават все по-сериозни. Външно учиндолецът изглежда мъж като канара, но истината е, че е развалина, научи HotArena.net.

 

Ахилесовата му пета продължава да е зрението му и в това отношение шоуменът не чувства никакво подобрение. Дори напротив – на него от ден на ден му е по-трудно да фокусира погледа си и да чете сценариите си, пише в. „Уикенд“.

 

„Сигурно и зрителите са забелязали, че когато шефа се взира в напечатан текст, присвива очи. Личи си, че му е трудно да вижда написаното. Секретарките му подготвят специални екземпляри на сценариите, в които буквите са огромни”, свидетелства пред „Уикенд” човек от техническия екип вечерното Би Ти Ви шоу.

 

Зрението на Трифонов му създава неудобства вече доста години. Навремето, при първото изостряне на проблема, Дългия излезе в дълъг отпуск с надеждата, че ще се възстанови. В единственото си тогава интервю по темата, той разкри, че лявото му око е увредено и успява да улавя картина само от периферията, но не и централно. Мозъкът му постепенно се приспособил към недъга и компенсирал, като натоварил повече другия зрителен орган.

 

„Бяха ми необходими две-три години, за да свикна. Не съм го коментирал с когото и да било, освен с докторите. Но, вече като имаш едно око, а другото не работи, малко по-специално гледаш на него и на живота, нали? Защото ти е останало само едно. Така че това беше в продължение на всичките тези години до тука. Това не ми е пречило нито да чета, нито да шофирам”, откровеничеше Слави.

 

Уви, пренатоварването бе оказало влияние и в един момент дясното му око също бе загубило кондиция. И именно по тази причина се наложи Дългия да напусне шоуто си за 9 месеца. Тогава на стола на водещия се редуваха Росен Петров, Иво Сиромахов и останалите сценаристи. Трифонов пък обикаляше болниците, за да открие чудодейна терапия за зрението си.

 

Отпуската и желанието на Слави да се излекува дадоха резултат. Очите му се пооправиха временно и той отново излезе на екран, а почти едновременно с това начена и турне по случай голямото си завръщане. За съжаление при тогавашната си обиколка из страната получи друга тежка контузия, която го мъчи и до днес.

 

Преди концерт в Стара Загора Дългия се подхлъзна и падна в банята, след което се озова в болница с три фрактури на крака и златен пирон. Заради този сакатлък той вече избягва да седи прав повече от 20 минути, а стълбите са му непреодолимо препятствие. Това обяснява защо в студиото на шоуто се наложи да монтират ескалатор.

 

И все пак проблем №1 на учиндолеца си остават очите. Тях той използва непрекъснато в работата си, а най-трудно му е, когато трябва да борави с аутокюто – тогава започва да се запъва и срича.

 

Сигурно мнозина са забелязали, че ако не може да фокусира написаното в разположения над камерата екран, Слави започва панически да се рови в листата на бюрото си. Там му е оставен специалният екземпляр от сценария, на който, както вече стана дума, буквите са значително по-големи от обичайното.

 

„Четенето се е превърнало в непосилна задача за него. Преди препрочиташе текстовете за шоуто по няколко пъти на репетиции, но вече не го прави, защото му е невъзможно. Сега води предаването без всякаква предварителна подготовка и където се затруднява със сценария, импровизира. За негово огромно съжаление вече му е непосилно да практикува и голямото си хоби – четенето на книги. Някога поглъщаше по 10 дебели тома на месец, а сега се задоволява само със слушането на аудиоромани. Започнал е и по-рядко да шофира, а за нощно каране и дума не може да става. Много е сложно и нерадостно положението му”, обобщава ситуацията около Слави информаторът ни. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1
преди 3 години
0
До някъде сте прави. Сега в това новото му предаване - Пеещи семейства, в миналата Сряда и Четвъртък сложи тъмните очила. И аз тогава го мислех, че пак има проблеми и ето информацията излезе.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени