Слави печели всеки ден по 10 бона! (Ето как)

2716
02 Декември 2013, 11:08


Шоумена Слави Трифонов прибира по 4 милиона лева за една година. Сумата е влязла в банковата сметка на водещия само от авторските права върху неговите песните, научи HotArena.net.


Данните са от „Музикаутор” и се основават на декларацията, която Дългия сам е подал за 2012 г. Авторските му права растат с всяка изминала година—за 2011 Слави е взел сумата от 3,2 милиона долара.


Отделно от тези пари са приходите от шоуто и проектите, с които се занимава.


Благодарение на упорития си труд Слави се нарежда сред най-богатите хора в страната. Всяко завъртане на песен на Дългия или изпяване на негово парче му носи пари в джоба.


Тези суми по правило са стотинки, но на принципа, че капка по капка вир става се събира главозамайваща сума. Това е и основната причина шоумена толкова ревностно да брани авторските права у нас.


Преди време Слави поде кампания срещу порталите за видеосподеляне в социалната мрежа. Той се закани, че поетапно ще сваля оттам цялата си продукция.


Решението си Слави оправда с думите, че сайтовете били политически обвързани, налагали цензура и не защитавали авторските му права. Истината е, че Слави е недоволен от факта, че не може да получава пари от всяко гледане.


Вместо да пуска на свободен достъп резултатите от труда си, Слави премести всички свои песни, както и тези на „Ку-ку бенд” в най-големият световен сайт за легално закупуване на музика.


Там само срещу 99 цента, всеки може да си изтегли парчетата му. А представителите за България са „Силвърнойз”, където съдружник е Александър Сано–Косъма.


Неговата фирма е единствената, която има право да разпространява песни на Слави. Освен това Сано се е специализирал в дигиталното разпространение на музика, ринг тонове и видео във всички легални онлайн платформи в света.


Бизнес ходовете на Дългия обаче бяха посрещнати с известно недоволство. „Не му ли стигат парите, че да иска още?”, възмущават се хората, пише „Всеки ден“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени