След 60 години на сцената Вълчо Камарашев бедства с 450 лева! Отказаха му специално възнаграждение

https://hotarena.net/skandali/sled-60-godini-na-scenata-valcho-kamarashev-bedstva-s-450-leva-otkazaha-mu-specialno-vaznagrajdenie HotArena.net
След 60 години на сцената Вълчо Камарашев бедства с 450 лева! Отказаха му специално възнаграждение
Звездата на българското кино и театър Вълчо Камарашев бедства с пенсия от 450 лева, узна HotArena.


Заслужилият артист, носител на над 10 награди за 60-годишния си принос към сцената и любимец на поколения киномани бе изловен от папарак на „Таблоид” да взима храна от кръчма до дома си в столичния кв. „Света Троица”. Посетители на заведението коментираха, че тук поп Ставри от „Чичовци” по Иван Вазов е специален клиент.


Собственикът на ресторанта наредил да се дават вкусотии на любимия му актьор срещу символично заплащане. Така бизнесменът искал да помогне на 80-годишния Вълчо Камарашев да се справи с недоимъка. Докато чака храната си, бай Вълчо показа завидна кондиция – поръча си кафе и запали цигара.


Оказа се, че с кръчмарските гозби бай Вълчо храни и съпругата си проф. Виолета Райнова, която е преподавала история на руския театър в НАТФИЗ. За съжаление възрастната дама е трудно подвижна, страда от склероза и се налага актьорът да поеме домакинството. Дъщеря им Мина не може да помогне много, защото от дълги години живее в САЩ със съпруга си Джейсън.


Двамата се грижат за синовете си Нико-Алекси и Сашо-Момчил. В момента наследничката на Вълчо Камарашев е на висок пост в рекламна агенция. „Внуците ми викат дедо Улф”, усмихва се титанът на Мелпомена.


Според наши източници щерката и зетят помагат с пари, но от гордост Вълчо отказвал въобще да споменава, ако изникне спешна нужда от финанси. Наскоро пред „Таблоид” артистът сам призна, че пенсията му е точно 450 лева. Явно за властта това е сериозен месечен доход, защото на фелдфебела от култовия филм „Тримата от запаса” му бе отказано специално възнаграждение, което се отпуска на заслужили дейци на културата. Аргументът бе именно такъв – висока пенсия.

3 Коментара

Жорш

преди 6 години

Къде са коментарите ви ????????Ако беше МУТРА..ЧАЛГАДЖИЙКА..ПЛЕЙМЕТКА...интереса щеше много голям!!!Затова се повтарям такива скромни свестни артисти интелектуалци ...кой ги интересува как се преживяват???Интересно коя с кого къде за колко е в ДУБАЙ Малдивите.!!!наистина ли толкова изпростяхме???

Коментирай

Бети

преди 6 години

Да, наистина! Аз съм казала, че докато в тая държава не стане един държавен преврат или гражданска война-всички заспалу пу*ки не се вдигнат на революция и въстание,е така ще си влачим червата по улиците, молейки се да се случи някое невиждано чудо,че да ни избави. На народа ни му трябва един добър пълководец,който да го стегне яко за юздите и да му покаже къде му е мястото.Но,уви,докато се крием само зад мониторите,плюем отечеството ни по всякакъв грозен начин и възхваляваме неистово и неимоверно великата ЕВРОПА,ще продължават да ни дирижират ЗЛАТКИ-ПАТКИ,НИКОЛЕТИ-КЛОЗЕТИ,МОНИКИ-ДРИСЛЬОНИКИ и т.н.гниещи отпадъци заедно с мафиотите им-тъпкачи.

Коментирай

99

преди 6 години

Това е напълно прилична пенсия. Играл е, не е работил. Плащали са му, да е отделял пари за осигуряване. Получавал е хонорари, освен заплатата. С какво е по.различен от останалите пенсионери? Стига с този хленч по застарели култур"трегери". Лекари взимат много по-малко, а са спасявали животи.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.