Социологът Томов: Стоичков е свинче на звънче

992
14 Ноември 2011, 09:35


Скандалът с докторската титла на Христо Стоичков се разраства. Социологът Цветозар Томов нарече Камата велик футболист, който обаче е свинче със звънче на властта.

 
Томов подаде оставката си като преподавател в Пловдивския университет, след като в петък там обявиха бившия селекционер на националния отбор за "Доктор хонорис кауза".
 
 
"Стоичков е велик футболист и заслужава уважение, но доктор Стоичков му подхожда като на свинче звънче. Изключително тъпо е да си слагаме такива наколенки пред властта. Срам ме е да работя повече в този университет", заяви доцент Томов пред Нова телевизия тази сутрин.
 
 
"В традицията на това звание се изисква заслугите да са наистина изключителни и да са свързани по някакъв начин с академизма. Изпратил съм писмо до ректора, до декана и съм го сложил на страницата си във "Фейсбук". Нека си зададем въпроса защо стотици хора реагираха, може би те усещат абсурда на тази ситуация", добави социологът.
 
 
Ректорът на университета доц. Запрян Козлуджов пък заяви, че ще подпиша оставката му, след като тя пристигне при него. 
 
 
В същото време Стоичков не запази мълчание. "Никога не съм получил дивиденти от държавата, не съм взел и една стотинка. Не може този човек да говори неща, да дава изявления без да ме познава. Не може човек, който не ме е виждал на живо, да дава своето мнение. Завършил съм треньорска академия в Америка, в Ню Йорк. Личен мой треньор беше Брус Арина, заедно с неговия помощник Боб Брадли. Те двамата лично ме изпитаха и ми дадоха диплома, за която учих 3 години. Завършил съм един от първите с "Про" лиценз. Задочно съм завършил и ВИФ", обясни Стоичков пред Канал 3.
 
 
"Може би малко хора знаят, че съм председател на българо-каталунското сдружение "Свети Георги". Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата. Оценили са ме на световно и на европейско ниво. Аз съм щастлив и горд, че мога да помогна на Пловдивския университет с едно или друго. Помолих г-н Борисов, помолих г-н Дянков да помогнем. Лично инспектирах и видях докъде са стигнали с новата зала. И тя няма да бъде само за Университета, много хора и студенти ще използват този комплекс", допълни Камата пред Канал 3.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
RONALDO
преди 6 години
0
a kamata se bori za komisionna ot ispancite,s tova liato ot 94 6e ima da dosajdat,as tova as onova,vie ste neblagodarni...............
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
един от многото
преди 6 години
0
Подкрепям- Стоичков не заслужава тази титла. Та той едно изречение не успя да съчини на пресконференцията, когато му даваха отличието. :-)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
аз
преди 6 години
0
Ама какво значи помолил Борисов и Дянков, на тях това им е работата...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hh
преди 6 години
0
Христо Стоичков е прост селянин, да си рита топките там и толкова. В случая повече за бой е въпросния ректор, който му е връчил отличието - аман от подмазващи се отрепки!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
9
преди 6 години
0
Прав е донякъде. В последно време го бутат къде ли не.. то не беше посланик на Каталуния, то не знам си кво....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени