Социолози: През 2013 година трябва да се заложи повече на туризма

1953
02 Март 2013, 14:00


Ако през новата 2013 година се наблегне повече на туризма и рекламните кампании, които популяризират българските природни и културни забележителности пред света, страната ни ще спечели много. В това са убедени социолози и политолози по повод нарастващата криза у нас.

 

Оказва се, че за изминалата 2012 година приходите от туризъм са се покачили с 1 млрд., в сравнение с предходната. Причината за ръста е по-големият брой рекламни кампании, на които заложиха от Министерството на туризма. Това недвусмислено показва, че сме на прав път в популяризирането на страната ни. Ако и тази година съсредоточим усилията си в този бранш и дори вложим още повече ресурс отколкото през 2012-а, резултатите ще са впечатляващи, твърдят политолози.

 

Много държави се издържат само от това перо, макар да не могат да се похвалят с природни и исторически забележителности като нашите. България е изключително богата откъм природа, култура и история и ако това богатство се използва по правилния начин, бързо ще се материализира, подчертава политологът Светльо Кантарджиев.

 

Икономическият министър Делян Добрев също неведнъж е обръщал внимание на природните дадености на България, които самите ние невинаги оценяваме. За чужденците обаче страната ни е примамлива и интересна дестинация, която с малко повече реклама може да се превърне в една от най-желаните и изгодни туристически цели. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени