Станка щяла да загине като дете (Не може да прости семейната трагедия, причинена от лекари)

3288
08 Октомври 2013, 13:25


Световната шампионка по борба Станка Златева едва не се удавила като дете. А България едва не е загубила още преди години златното си момиче, което прослави страната ни в цял свят, научи HotArena.net.


Веднъж докато си играела с децата от махалата, тя паднала в голяма локва. Толкова се уплашила, че се нагълтала с вода до степен на удавяне.

 

Само бързата намеса на дядо й успяла да я спаси живота й. Оттогава Станка тренира неуморно, за да спечели всяко предизвикателствата.

 

Златното момиче на българския спорт Станка Златева крие обаче не само тази драма в душата си. Най-ведрия съквартирант в Къщата на „ВИП Брадър“ още не може да преживее ужасната семейна трагедия, която я е споходила преди години.

 

Баща й постъпва в болница с дребен проблем, а излиза оттам в ковчег. Той е приет по спешност и докторите омешват нещата.

 

Когато шампионката пристига, казват: „Ти защо не каза, че става дума за баща ти”!, споделя тя. Проучване на Станка показва, че баща й не е бил лекуван от лекар, а от анестезиолог. И дори не си направили труда да му направят изследвания, преди да го оперират.

 

Убедена, че татко й е можело да бъде спасен, тя не само завежда дело, но и го печели. Животът на бащата на шампионката е оценен на 800 лева, след като са го уморили за по-малко от 12 часа.


Златева и до днес не може да забрави за тази трагедия, но е намерила утеха в духовния си баща и треньор Симеон Щерев. Именно той я посвещава в майсторлъка на приготвянето на виното и луканката, а днес тя е по-добра и от него.

 

Станка винаги се е държала като човек, стоящ над нещата, но само веднъж си позволи да покаже, че е обидена. Когато трябваше да бъде коронован спортиста на годината на България за 2012 г.


Боркинята беше разбрала „от едно пиленце”, че въпреки сребърния олимпийски медал, с който отсрами родината на игрите в Лондон, тя не е сметната от специализираните спортни журналисти за достатъчно достойна, за да изпревари един европейски шампион, пък макар и в професионалния бокс.

 

Явна несправедливост, както и игнорирането на треньора на Станка и националния отбор по свободна борба Симеон Щерев. „Засегнах се заради него, повече отколкото заради себе си”, беше разказала в онзи момент Златева.


Черна неблагодарност или типичната за новите българи подмолна комплексарщина – това момиче намери в себе си сили да преодолее мъките и личната драма и да покаже усмивката си във „ВИП Брадър”, пише „Всеки ден“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Изумена
преди 4 години
0
Вие наред ли сте въобще ? Питам авторите на тази статия, знаят ли изобщо какво е анестезиолог? И дали анестезиолога е лекар ? Отговор - лекар е и то от най-добрите специалисти. И последно : обикновенно анестезиология и реанимация вървят ръка за ръка !!! пп По тъпо скалъпена статия не съм чела.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фейсбук ме излъга да прочета тази статия.
преди 4 години
0
Какъв е този стил на писане? Поне се опитайте да следвате някаква логика (щом не става дума за достоверност на описаните събития). "Проучване на Станка показва, че баща й не е бил лекуван от лекар, а от анестезиолог." Контекстът внушава, че анестезиологът е едва ли не санитар, а всъщност това е ЛЕКАР, специализирал анестезиология.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Надареният Боцко
преди 4 години
0
"България едва не е загубила още преди години златното си момиче" - ооо, колко си простА! Толкова лаишки написани статии, толкова бездарни... нямам думи.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
АзЪ
преди 4 години
0
Слънчев и хубав човек е Станка. Един нормален пример за свестно момиче, което има ценности и се бори (и в буквалния, и в преносния смисъл) за тях. Жалко е, за житейските ѝ драми, но и прави чест, че е надживяла всичко това и гледа позитивно на нещата. Наистина е обидно, че не е предпочетена пред Кубрат Пулев за спортист на годината, но спортът си е преобладаващо "мъжки свят" и дамите, макар да са много и все заслужили, трудно се вреждат. Според мен това не е най-важното, защото за мен тя ще остане един от емблематичните спортисти за България във време, когато спортът е пренебрегван и омаловажаван на фона на всеобщата мизерия. Станче, мило момиче, дай Боже на седващата Олимпиада да спечелиш така лелеяния златен медал. От все сърце ти го желая!!! Иначе анестезиологът е също лекар, но със специалност анестезиология, която е твърде важна, за да бъде пренебрегвана.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени