Стефка Берова избухна: Слизам от сцената! Дадох живота си за 210 лв. пенсия и за унижението да се моля на спонсори

1403
10 Юли 2016, 15:00


Кога един артист трябва да слезе от сцената? Мъчителен въпрос с мъчителни отговори, които нито един творец не е формулирал еднозначно и без вълнение. При Стефка Берова – голямата певица и актриса, и той е на дневен ред, научи HotArena.

Не годинките тежат на темпераментната дама, предвид че тя все още има енергия и за творчество, и за споделянето му с хората. Стефка си го каза – таи душевна болка в сърцето. Легендата изплюва камъчето при последното си гостуване в предаването „Размисли и страсти” на проф. Юлиан Вучков преди седмица.

Странно е, че периодически в разговора певицата вмъква поздрави за хора от нейното минало. Тя не пропуска да отправи благодарност на музикантите, с които е работил през годините славният дует Стефка Берова – Йордан Марчинков, който през 70-те и 80-те обикаля България надлъж и нашир. Както е известно, китарист в тяхната съпровождаща група е бил рокаджията Димитър Ковачев-Фънки. Между песните си певицата изказва благодарности и на напълно непознати хора, чиито жестове я топлят. Споделя, че отнася в Италия гоблен с изображение на цвете, подарен й от обикновена жена след телевизионно предаване. Берова се вайка, че от разсеяност пропуска да я попита за името й и още страда за това. „Както мен ме топли тази красота, така ще топли и моето внуче, то вече е на два месеца и половина”, казва Стефка.

И едва към края на представянето си тя буквално изригва с признанието, че смята да се оттегли от сцената. За да го направи, тя е провокирана от проф. Вучков, който дори не подозира в каква дълбочина ще достигне отговорът. Той просто пита гостенката си ще прави ли скоро концерт в зала 1 на НДК. Берова започва отговорът равно: че смята да направи спектакъл, тъй като за последно е имала самостоятелна изява там през 2007 г. Помолила трима души по отделно за финансово съдействие, за да наеме зала и оркестър, който да започне репетиции. Всички бизнесмени й отказали, изтъквайки, че е криза. 
И тук емоцията тръгва към своя пик:

„Няма смисъл да настоявам. Отказвам се и от самото пеене. Да, имахме прекрасни песни, но майка и татко умряха без мен. По пътищата семейството ми се разби. Пенсионираха ме с 210 лв. пенсия. За кого да пея?... Сърцето ме боли… Сбогом, приятели, обичах ви безкрайно!”.

Певицата успя да пресече сълзите си и да продължи.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени