Стефка Костадинова вдига хотел във Велинград, мъжът й вади 40 милиона евро

3453
10 Юли 2016, 14:00


Легендарната ни състезателка по скок на височина и настоящ председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинов е на път да влезе с гръм и трясък в туристическия бизнес. Kostadinowa, заедно със съпруга си Николай Попвасилев Стефка подготвя изграждането на петзвезден хотел с ултрамодерен спортен комплекс във Велинград, научи HotArena.

Съоръжението, чиито планове вече са готови, трябва да се превърне в туристическото бижу на Западните Родопи и да конкурира най-елитните развлекателни центрове на континента. Подобен проект изисква инвестиция от порядъка на 30-40 милиона евро. В града упорито се носят слухове, че Стефка и съпруга й разчитат на помощта на спрягания за най-богат българин Васил Божков. Милиардерът е родом именно от Велинград, а с Костадинова го свързва дългогодишно приятелство покрай федерациите по спортна стрелба и шахмат, които бизнесменът ръководи в различни периоди.

Други настояват, че макар да е по-скромен и потаен от съпруга на Ангела Меркел, зад проекта стои единствено половинката на Костадинова – Николай Попвасилев. Дългокосият мачо е крупен столичен реститут и строителен предприемач, но за него се знае твърде малко извън бранша. Онези, които подценяват финансовата му мощ обаче, сериозно са се объркали. Попвасилев бе голямата любов на Жени Живкова, но я изостави веднага след като дядо й Тодор Живков падна от власт, припомнят паметливи.

Иначе Стефка е привърженик на инвестициите в недвижими имоти и притежава вила в Алпите, както и луксозен имот на Бяло море. Не е тайна, че до преди няколко години Костадинова бе собственик на луксозна плаваща къща – понтон на язовир „Въча”. По-късно стана ясно, че е продала имота си на известен бизнесмен от Пловдив. Преди около десетина години, шампионката ни в скока на височина закупи ултра луксозната плаваща вила от фалиралия банкер Валентин Моллов – за скромната сума от 230 000 долара. В последно време обаче от Басейнова дирекция - Пловдив започнали да осъществяват по-строг контрол и принудили всички притежатели на такъв вид имоти да ги декларират пред държавата. Костадинова, която от години почти не посещава водната си къща, решила че е по-добре просто да я продаде, пише "Уикенд".
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени