„Струва ли си да се раждат деца в България?“ е темата на второто специално издание на „Сблъсък“ (Ето кои ще влязат в дискусията)

963
16 Март 2017, 14:00


Участниците във второто от четирите ексклузивни издания на предаването „Сблъсък” ще спорят по темата „Струва ли си да се раждат деца в България?”.

 

 

От едната страна на ринга ще седнат стилистът Антония Йорданова и домакинята и съпруга на Искрен Пецов Диди Дрингова, чиято 24-годишна дъщеря учи и живее в Южна Корея. Двете дами ще защитават тезата, че социалните условия в страната са крайно неподходящи за отглеждане на деца и липсва подкрепа от страна на държавата. Срещу тях, на ринга ще седнат едно от лицата на кампанията „Направи го за България” и Мис България 2006 Славена Вътова и д-р Милен Врабевски – председател и основател на фондация “Българска памет”. Според тях родината е най-доброто място за възпитаване и отглеждане на поколенията. Фондацията на д-р Врабевски е партньор на „Движение за национална кауза” и подкрепя различни инициативи за утвърждаване на националната идентичност.

 

 

Специалните издания на „Сблъсък” са в подкрепа на кампанията на Движение за национална кауза „Направи го за България” и имат за цел да помогнат за справяне с демографската криза. За първи път след седем години Иван и Андрей се връщат обратно на ринга, за да успокояват страстите, този път само по теми, свързани с родителството и раждаемостта.

 

 

Началото на първия „Сблъсък” е от 10 часа, на 18 март, в Sofia Ring Mall. Всеки гост на търговския център ще има възможност да проследи спора между участниците на живо, както и да се включи пряко в драматичния дебат.

 

 

Най-горещата част ще се излъчва на живо в ефира на предаването „Тази събота” по bTV, която е медиен партньор на кампанията. Целият сблъсък отново ще се стриймва във фейсбук страницата на ДНК: facebook.com/dnknpo.

 

 

Освен да видят на живо любимите си водещи, посетителите на Sofia Ring Mall ще могат да се срещнат и с някои от лицата на инициативата и да получат повече информация за нея.

 

 

Част от кампанията е най-голямото кръщене в съвременната история на страната. Всички, чиито деца са заченати след 1 януари 2016 година, могат да се запишат, като качат на facebook.com/dnknpo снимка от видеозон, положителен тест за бременност или на вече роденото си бебе. За всяка споделена бременност ДНК ще дари минимум един лев за двойки с репродуктивни проблеми.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени