Тайланд полудя по Азис! Родна чалга тресе другия край на света

1584
05 Март 2017, 12:00


Барове и ресторанти в югоизточното азиатско кралство Тайланд се надпреварват да пускат българска песен на посетителите си, които възторжено приемат музиката на „Хабиби”, дочу HotArena.

Песента е на Азис, а Тайланд е поредната световна дестинация, където неговата музика намира топъл прием. Информацията за тайландското шествие на „Хабиби” дойде първо от млади българи, които в края на февруари са на екскурзия в Югоизточна Азия. Почивките там не са особено скъпи, но изненадата да се чуе Азис на хиляди километри от дома е голяма.

На чист български език звучат думите на песента „Хабиби, спиш ли добре” в огромен бар в Тайланд. Клипът на заведението и звучащата мелодия бяха публикувани в социалните мрежи още на Сирница и ден по-късно самият Азис се похвали в своята фейсбук страница. Именно от там става ясно, че подобен топъл прием Азис получава през последните месеци в Испания и Румъния, където хиляди се възторгват от песните му. А негови германски фенове го зоват на английски език по-скоро да им гостува във Франкфурт през март. На плакатите за германските си концерти Азис имитира Принс и твърде малко прилича на себе си. Всъщност, чалга певецът напоследък обича да демонстрира, че може да пее поп и рок музика на световно известни групи, което увеличава кръга на неговите почитатели, пише "Уикенд".

„До Тайланд непрекъснато пътуват българи. Сигурно те са занесли дискове с песните на Азис, които са се харесали на местните и така „Хабиби” е почнала да звучи навсякъде”, обясняват си куриоза пътуващи нашенци.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени