Тази жена завлича десетки наивници с хиляди левове за общински жилища! Вижте Биляна Станоева и се пазете от нея

4728
02 Февруари 2016, 16:22


Измамничка се представя за служител на Столична община и завлича хора с хиляди левове, като обещава, че уж ще ги уреди с общински жилища, научи HotArena.

Нейното име е Биляна Станоева Станоева. В писмо до „Всеки ден“ една от жертвите й – г-жа С. Георгиева, разкрива скандалната схема, по която е била излъгана от Биляна. 

„В края на декември 2015 г. мой приятел, на когото имам доверие, ме запозна с една жена, която ме помоли да й дам 16 000 лева назаем за някакви скъпи изследвания на детето й в чужбина. Тя щяла да ми ги върне и като благодарност да ме уреди с общинско жилище. Работела в дирекция „Жилищно настаняване“ към Столична община.

Аз идеално отговарям на изискванията за такова, имам голяма нужда от жилище. Ние със сина ми имаме доверие на този човек, който ни запозна с нея, те са приятели от години и заради това отначало никак не ме притесни предложението. А пък и отидохме при нотариус и там договорихме заема, който тя трябваше да ми бъде върне до 10 януари 2016 г. Оказа се, че това е шашма и ние сме измамени!“, пише г-жа Георгиева в писмото си.

Оказва се, че крадлата се казва Биляна Станоева. Тя била стара познайница на полицията. В течение на години няколко пъти амбициозната дама е прехвърляла собственото си жилище в квартал „Лозенец“, на улица „Горски пътник“ № 25, на други хора, за да няма нищо на свое име.

Държавата на няколко пъти й запорира имотите, но тя продължава да се разхожда на свобода и да мами хората, разбира се, с помощта на своите приятели.

„Сега тя живее на бул. „Никола Вапцаров“ № 23, не работи никъде и съвсем необезпокоявана нарушава законите на държавата и всичко това е абсолютно безнаказано!“, роптае г-жа Георгиева. Репортер на „Всеки ден се опита да се свърже по телефона с Биляна Станоева за коментар. И на двата номера, които тя ползва, не отговаря никой. Пратихме и SMS-и, но отговор не последва.

Проверка на вестника показа, че освен наивната г-жа Георгиева има и други пострадали от лъжите на мнимата общинска чиновничка. Категорично такова лице не работи в Столична община, разкриха пред вестника от там. В профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ Станоева е посочила, че е директор по информационни технологии в хотел в Тайланд. Което също се оказа лъжа. От МВР предупреждават, че подобен тип измами с обещания за уреждане на общински жилища са често срещани. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Е.Георгиева
преди 3 месеца
0
Мале не мога да повярвам беше ми в приятели твърдеше че има фирма и се занимава с ноктопластика .Но как не я е срам да твърди че детенцето и е болно .Нещастницабиха изрекла много думи но съм възпитана и тук не е мястото .Съжалявам я .
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Evtim
преди 2 години
-2
Ama kak taka davate na zaem 16000? Tova ne sa 5 leva !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
sdfsdf
преди 2 години
-1
Taq prili4a na krokozabal v profil ;-)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Иван
преди 2 години
-2
Абе аз я познавам, тази ми комшийка
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
katq
преди 2 години
-1
takiva zaslujavat da gniqt v zatvora!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени