Тези суми ще ви треснат в челото! Ето заплатите на тв водещите! (НАЙ-СКАНДАЛНО високи са на Ани Салич и Ники Дойнов)

9011
14 Ноември 2015, 11:37


Редакторска плесница

 

Заплатите на родните тв водещи се пазят в дълбока тайна и това не е случайно, научи HotArena!

 

Ще се почувствате като ударени с мокър парцал, щом разберете какви космически суми прибират любимците ви от екрана!

 

В същото време телевизионните ни журналисти водят благотворителни каузи и подканват бедния българин да си даде последните пари, за да помогне. Каква ли част те дават от грандиозните си заплати?

 

Пийте една студена вода и плачете!

 

За първи път „Уикенд” вади на светло заплатите на водещите тв журналисти у нас.

 

Най-високоплатеният телевизионен журналист у нас се оказва водещият на централната новинарска емисия в Нова телевизия

 

Николай Дойнов.

 

Негови колеги твърдят, че 43-годишният мъж прибира по 9000 лв. на месец. Екранната му половинка Ани Салич пък се задоволила със „скромните” 7000 лева, въпреки че за нея и съпругът й Бранко дълго се носеха легенди – една от тях гласеше, че семейството си е договорило по 15 бона на човек месечно при трансфера им от Би Ти Ви в Нова телевизия през 2013 г.

 

Що се отнася до Ники Дойнов, той е в медията от самото й създаване и за разлика от останалите лица в телевизията, не я предаде в нито един момент.

 

Освен месечните си възнаграждения, Ани и Ники прибират и тлъсти бонуси на всяко тримесечие – по около 30 000 лева всеки. Това прави 120 000 лева годишно, или по 10 бона месечно бонус. Което означава, че месечно Ники Дойнов взима 19 000 лева, а Салич - 17 000 лева.

 

Непосредствено след Дойнов и Салич се нареждат водещите на сутрешния блок в Нова телевизия – устата

 

Ани Цолова и скромният Виктор Николаев.

 

Всеки от тях получава по 7500 лв. на месец. Уловката е, че те също взимат бонуси през три месеца. Сумите обикновено варирали между 20 000 и 40 000 лв., в зависимост от рейтингите, които постигнат. Простите сметки показват, че радетелите за свобода на словото и висок морал в политиката, бизнеса и обществото като цяло, си докарват в най-лошият случай около 165 000 лева, а в най-добрия - 200 000 лева годишно.

 

За разлика от Ники Дойнов обаче, който започна работа в Нова телевизия още като студент, Цолова, Николаев и Салич са обиколили няколко медии, преди да се сдобият с тлъстите си заплати. Дългогодишните репортери недоволстват най-вече срещу тримесечните им бонуси, който според тях идвали не от къде да е, а от фондация „Америка за България” заедно с насоките за медийната политика в новините и актуалните предавания.

 

Неотдавна стана ясно, че по същата схема добри доходи са си осигурили и водещите на „Комбина”. Официалната месечна заплата на

 

Лора Крумова

 

е 7000 лв. Толкова взима и нейната дългогодишна приятелка Галя Щърбева. За определите репортажи обаче, те получават и допълнителни суми, които също достигали до 40 000 лв. на всяко тримесечие.

 

На фона на тези солидни суми, колете им от конкурентната Би Ти Ви са направо „бедни като църковни мишки”. Бившите водещи на централните новини

 

Венелин Петков и Гена Трайкова

 

са си повишили заплатите, след като станаха шефове. В момента Петков е директор „Новини, актуални предавания и спорт” с 8500 лв. месечни доходи, а Трайкова е главен редактор на новинарските емисии, също с 8500 лв. заплата. Това ги направи най-мразените шефове в медията.

 

Подчинените им репортери често се оплакват, че са подлагани на безпрецедентен натиск, как точно да структурират репортажите си, какъв да е текста, колко остри да са въпросите към определени хора и т.н. Не им дават никакво право на глас или на избор. А чашата на търпението им преляла, когато научили че двамата са взели

 

коледен бонус от 20 000 лв. в края на 2014 г.,

 

който уж си разделили по равно. Запознати с личният им живот обаче твърдят, че двамата отново са заедно и парите влезли в общият им бюджет.

 

Напористият водещ на сутрешният блок на Би Ти Ви –

 

Антон Хекимян,

 

не е получавал допълнителен стимул, но пък на него му стигало да е център на вниманието няколко часа, шушукат още репортерите в телевизията. Твърдят, че бил голям натегач и кариерист. Засега заплатата му била 6000 лв., но ако продължавал така самоотвержено да защитав6а определени каузи, скоро и той щял да получи няколко бона като награда.

 

Единствено репортерката му

 

Мария Цънцарова

 

го гони по доходи. Тя получава само 1000 лева по-малко от водещият на сутрешния блок, т.е. 5 бона на месец. Според клюкарите в телевизията обаче миньончето захлебило много добре в отминалата предизборната кампания.

 

Колко точно лапат Лора и Галя от „Америка за България“?

 

Позакръглилите се напоследък красавици от „Комбина” по Нова телевизия - Галя Щърбева и Лора Крумова, прибрали за три месеца внушителната сума от 98 хил. лв. Тя им е платена от добилата печална слава у нас фондация „Америка за България”. В замяна те трябвало да изготвят 6 поръчкови репортажа, разследващи честността на местните избори.

 

Това обаче се оказа само малка капка в морето на щатската щедрост, изсипала се върху главите на двете дами. На тази хранилка те били вече 5-та година. Оказва се, че блондинката и брюнетката печелят завидно добре чрез своята медийна академия „Българион”, а общата стойност на грантовете надхвъря 360 000 лева.

 

Първият дар от „Америка за България” се насочва към печелившата комбина още през 2010 г. Тогава те получават 70 230 лева за повишаване на стандарта на работа на журналисти от регионални медии. Година по-късно НПО-то на двете дами усвоило нови 49 564 долара за 8 репортажа, излъчени в рубриката „Темата на Нова” и заснети от половинката на Галя – режисьорът и оператор Петко Гюлчев. Те засягат въпроса за купуването на гласове, като репортажите са от тенденциозно избрани райони със смесено население – Рибново, Гоце Делчев, Източните Родопи.

 

В навечерието на предизборната кампания през 2013 г. Щърбева и Крумова се радват на поредния щедър транш от „Америка за България” – този път на стойност 116 000 лева, с които да разследват как партиите финансират участието си във вота. За да стигнем до добре известните 98 бона, които все още се превеждат от фондацията.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
аз
преди 2 години
0
Глупости. Това изобщо не е вярно!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Турция за България
преди 2 години
-1
А пък на Дилянчо , мама - му купи ЦЯЛА - Телевизия = “ Канал 3 “ ... а за джобни 5 МИЛИОНА + “БулгаТабак“ + 10тина Вестника и Сайтове ! Извод : “Турция за България“ е по - силна от „Америка за България „ :)))
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ЕСТЕФИ
преди 2 години
0
ДОСТОЙНИ ДА ПОКАЗВАТ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...... НЯМА ДА СЕ ДАВАТ Я ? ПОЛИТИЦИТЕ ГРАБЯТ ,МУТРИТЕ ГРАБЯТ ...ГРАБИ НАРОДЕ !!!!..НИЕ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ЩЕ ВИ ГЛЕДАМЕ И ЩЕ ВИ СЕ РАДВАМЕ ........ И ЩЕ ХОДИМ НА ИЗБОРИ ЗА ДА ИМА КАКВО ДА ГРАБИТЕ
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
kakata fuck polina
преди 2 години
0
по-тъпи навън от в затвората си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
qusetion
преди 2 години
-2
А, колежката им 'журналистка" xa xa xa ... Николета Лозанова, каква месечна заплата с бонусите взима? Как сте пропуснали да я отразите? Редно е!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
размяна на букви
преди 2 години
-2
question
Жоро
преди 2 години
-2
Просто в България заплатите са мизерни,затова правят впечатление тези суми.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени