Ти да видиш! Фолк певица стана учителка

1787
28 Април 2016, 12:23Фолк звезда заряза чалгата и влезе в училище, за да преподава на децата. Ашли е звезда за пример, след като заряза музикална кариера из чалготеките и започна да преподава на малчугани творчеството на Моцарт, Бетовен и Шопен, научи HotArena.


От два месеца изпълнителката преподава в столично училище на деца от 1 до 8 клас.В началото ми беше много трудно и натоварващо да се справям с дисциплината. От 1 до 4 клас всички ме слушаха внимателно, но в горните класове бяха по-емоционални.

Постепенно свикнах с обстановката и успях да сложа ред”, споделя изпълнителката.


Едно от момичетата в училище веднъж я познало, а интересът към новата учителка веднага скочил лавинообразно.


„В началото децата ми казваха, че не слушат попфолк, но скоро след това знаеха всичките ми песни. Започнаха да ме питат все по-често за професията ми и им обещавах да им разказвам в края на часа, ако са послушни.


В уроците наблягам на българския фолклор, за да се запознават с красотата на музиката. На по-големите пък преподавам за класическите музиканти”, споделя Ашли.


Красавицата е с диплома за педагог по поп и джаз в СУ и в момента кара учебна практика.


Ашли си признава, че й е доста трудно да съчетава професионалните си ангажименти с учебните.”Случвало ми се е да имам участие през нощта, прибирам се да поспя 1-2 часа и отивам в училището. Има моменти, в които усещам голяма умора, но усмихнатите лица на децата ме зареждат и ми дават сили да продължа”, споделя фолк певицата.


Тя разкрива, че останалите учители са я приели много добре в колектива и са й са се доверили в развиването на музикалната култура на малчуганите. Те дори й позволили сама да си избере място в учителската стая.


Млада попфолк звезда е организирала дори хореографията за патронния празник на училището. Тя изпълнила народната песен „Цъфнало е цвеке шарено”, докато малчуганите играели спектакъл по текста на песента.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени