Ти да видиш! Обявиха „Despacito" за химн на България (Вижте нелепата грешка на Сири)

1282
06 Октомври 2017, 10:27


Латинохитът "Деспасито" беше обявен за химн на България, видя HotArena.


Поне това е отговорът, който дава изкуственият интелект Сири, разработен от Епъл, на въпрос "Кой е химнът на България?". Не е ясно от колко време приложението дава грешният отговор, както и на какво се дължи объркването. 


Проблемът вече е отстранен, но за него вече писаха няколко водещи технологични световни медии. Потребителят Кейси Нютън пръв забелязал недоразумението, когато се поинтересувал кой е химнът на нашата страна.


За негово изумление прозвучал латино хитът на Луис Фонси и Деди Янки. Потребителят е изпратил запитване към компанията за грешката, но не е получил отговор. 


Според експертите от The Verge объркването най-вероятно идва от това, че хитът е много търсен от български потребители в търсачката Bing на Microsoft. Тя беше използвана като основна от Сири до миналата седмица, когато от Епъл я смениха с Гугъл. 


Изглежда обаче преди това някой е написал в Уикипедия, че химнът на България е Деспасито. Направена проверка установи, че проблемът вече е отстранен от Епъл. И при проверка за химна на България, отговорът вече е "Мила Родино", предават от Телеграф

Големи намаления на качествени дамски стоки! Вижте в WomanShop


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени