Токов удар оженил Годжи (Подробности за инцидента)

1698
26 Октомври 2014, 17:00


Ако Господ си знае работата, то работата му при Георги Милчев-Годжи така я е завъртял и засукал, че е рискувал живота му. Най-известният баскитарист в страната стигнал до брак с единствената си съпруга Даниела, след като едва оживял при инцидент с ток, докато отбивал военната си служба, научи HotArena.net.

 

От седмица насам слухът, че Георги Милчев се е събрал с майката на двамата си синове, след като 15 години митарстваше от балерина на балерина, е особено актуален в кулоарите на Би Ти Ви. Пестеливият на тема личен живот Годжи засега нито потвърждава, нито отрича това.

 

Но за по-наблюдателните му колеги от нюзрума на телевизията не останаха скрити приповдигнатото настроение и 24-каратовата усмивка, с които музикантът пристига на работа от едно известно време, пише в. „Уикенд“.

 

Даниела била първата и голяма ученическа тръпка на любовчията на Криводол. Хормоните им избухнали в 9 клас. След като завършили, Милчев бил призован на служба в армията. Макар да не било много редно, в казармата Годжи успал да вкара тайно електрическата си кирата. Съставил си планче, според което след уволнението да кандидатствва в Консерваторията, но за тази цел били нужни много репетиции в свободните от зянятия часов в поделението.

 

Една от тези репетиции коствала ергенлъка на Гошко. „Бях много амбициран да вляза в Консерваторията и трябваше да започне да свиря на китарата, за да се подговям за изпитите. Добре, ама един ден, включих уреда в контакт, на който „нулата” и „фазата” се оказаха разменени. Разстресе ме 220-волтов ток. Хванах се за леглото, допряно до парното, и в тоя момент буквално се „заварих” за него”, разправя за нелепия инцидент дясната ръка на Слави Трифонов.

 

Годжи не се измъкнал безболезнето от токовия удар. Известно време имал амнезия, не разпознавал хората около себе си.

 

Най-засегната обаче била дясната му ръка, с която се „заварил” за леглото. В продължение на няколко седмици не можел да я движи добре. За да се възстанови, докторът в поделението отпратил войника в Криводол в принудителен тримесечн отпуск.

 

Във врачанското градче край леглото с „електрическия” Годжи все по-често започнала да се застоява Даниела. Лудите-млади приложили и някои нестандартни методи за лечение и не след дълго на ученическата любов на Милчев започнал да й расте коремът. Десетина дни Гошко събирал смелост да сподели на баща си, че е забременил приятелката си.

 

Било го шубе, че Милчо ще му тегли здрав пердах, задето ще го посрами да стане баща хем неизкарал казармата, хем без да се е изучил за вишист. „А в ония години, преди падането на режима, всичко си имаше ред – училище, казарма, университет и чак тогава женитба и деца.

 

 Беше срамота, ако буташ количка 18-19-годишен, на колкото бях аз. Баща ми ме поступваше до 12-ти клас и затова бая време се чудех как да му поднеса вестта, че с Даниела ще го правим дядо. Една вечер на мъжки разговор му казах: „Е, тате, Даниелчето е малко бременна”, спомня си Годжи.

 

За негова изненада реакцията на родителското тяло била притивоположна на очакваната – майката Цветана омесила погача и с Милчо тръгнали към Плевен, за да питат сватовете дали ще им дадат Даниела за снаха. Заради очакваното бебе последвала бърза, но скромна сватба, за да не се набива на другарите от партията, която не одобрявали подобен род бракове.

 

За комунягите не преминали незабелязано обаче пакостите на по-младия Георги Милчев. Между 9 и 11 клас музикантът бил 2 пъти пред изключване от училище. Като културно-масовик на класа си, Годжи сформирал бягство от час по руски език. „Но не подозирах, че подобно деяние щеше да бъде прието като саботаж на дружбата с братския съветски народ.

 

След като се установи, че аз съм подстрекателят на масовото бягство, първо бях привикан при директора, за да давам отчет какво имам против срещу СССР. Наложи се да обяснявам и пред инспектор от партията, че бягството от часа по руски не представлява опасност за дружбата ни с тази страна”, припомня си Милчев.

 

Вместо да му е като обица на ухото, че шега с партия-майка не бива, десетокласникът Георги започнал да се гъбарка с величията на БКП, разказвайки тайно политически вицове. За беда обаче веднъж кондукторът във влака от Плевен подслушал какви ги дрънка непокорният криводолчанин. Гошко отново бил привикан на спявка при големците в града, а баща му бил заплашен с изключване от редиците на БКП.

 

Тогава Милчо теглил на сина си най-якия бой, от който му пари и до днес. „Тате ме би, наказа ме да нося кюмюр, да седя по гол задник на орехи и кукуруз. Родната ми баба пък ме обяви за фашист”, казва Годжи.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени