Тъпчете козунаци за 10 лева и мълчете! Воистина МЪЛЧЕТЕ!

1834
12 Април 2012, 16:30


 

Редакторска плесница

 

 

Мълчанието на агнетата по Великден този път ще се замести от мълчанието на българите. За радост на природозащитниците агънцата тази година ще си блеят още дълго време, а няма да мълчат по трапезите.

 

 

Скъпи ни идват тази година!

 

 

Тази година българите сме поели ролята на агнетата – мълчим, защото ни отрязаха главите! С цените на пазара буквално ни ЗАКЛАХА.

 

 

Но мълчи сърце! Мълчи и тъпчи!

 

 

Тъпчи козунак от 10 лева килото,а ако не ти стиска – купи си от 1,99 лева – с консерванти, оцветен с жълта боя и убийствено вреден. Да, такова е положението у нас – или умираш от глад, или умираш, защото ядеш евтини боклуци. А народът си мълчи и робски търпи! Защото смята това за нормално – около Коледа и Великден цените винаги се раздуват – защо да се бунтуваме?! Ще си мълчим!

 

 

За Бога, братя, не купувайте!

 

 

От 1,50 до 10 леваварират цените на козунаците. Разбира се, този от 10 лева е лукс, който малко семейства могат да си позволят. Той е с парченца шоколад, стафиди и локум, опакован в картон – да ти е жал да си го хапнеш.

 

 

Този от 1,50 лева пък дори не е направен от яйца – в него има яйчен меланж, а за да изглежда жълтичък, го мажат с боя! Тази боя, естествено, е супер вредна, но пък и без това козунакът е пълен с E-та. Ако не ви довърши жълтата боя, то E-тата ще ви разболеят от рак.

 

 

Но мълчете си! Както каза министър Мирослав Найденов – като ви е скъпо, месете си сами козунаците!

 

 

Не че нещо, ама за да си омесим сами хубав козунак, ни трябват поне 4 яйца. А с тия цени от 0,50 стотинки едното – къде ще му излезе краят?! Ама ще кажете – те намалиха цените на яйцата!

 

 

Проста сметка обаче показва, че дори едно яйчице да струва 0,30 ст., заедно с останалите продукти за козунака като прясно мляко, захар, олио, брашно, мая и бутер, общата стойност на домашния десерт е минимум 4 лева. Е, за това ли изгорихте толкова ток?! Я, по-добре си купете евтиния боядисан козунак за левче от магазина, та да ви е мирна душата! И си мълчете!

 

 

Заблеяло ми агънце!

 

 

Ами агнешкото? 14 лева е средната цена на килограм агънце,макар министър Найденов да бе обещал 12 лева за килограм в магазините при 6 лева за килограм кланична цена. Ама нищо! Сега за 2 лева проблем ли ще правим?!

 

 

По-идиотското в случая е, че това „крехко агънце” е на има-няма 15 години! Наскоро фермери алармираха за тази измама от страна на търговците, но кой да нададе вой?!

 

 

Тъпчете от дъртото престояло „агнешко” на 15 години за 200 лева и мълчете!

 

 

ВОИСТИНА МЪЛЧЕТЕ!

 

 

Стела Йорданова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени