Търновският дворец на Галена - незаконен

3643
21 Септември 2011, 12:00


Прокуратурата отново се е прицелила във фолкпевицата Галена и мъжа й Галин заради баровската им крепост, построена в най-хубавата част на Велико Търново. Част от имота попада в "Натура 2000", а друга - в националния дендрариум "Втора българска държава".

 

Неотдавна Върховната административна прокуратура издаде постановление, с което се ревизират и акакуват в съда всички сделки с имоти в горския венец, в който попада и къщата на певицата. 

 

Покрай битката за спасяване на гората, в която е и палатът на Галена и Галин, след дълго ровене в архивите е намерен документ от времето на Тодор Живков, който още е в сила. 

 

Това е заповед от 1981 г. за създаването на Национален дендрариум "Втора българска държава". 

 

Според нея така нареченият горски венец е зона за отдих на Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец. Най-важното е, че в дендрариума не може да се строи. Този документ никога не е отменят и тепърва ще се водят битки в съда. 

 

Това не е първата разправия около имението на Галена и Галин. Скандалите около малкия им дворец с 22 стаи започват още приналиването на основите. Първото обвинение е, че строят без да имат съвместимост, напомня в. "Галерия". 

 

Гафът е огромен, тъй като така наречената екокъща, просната върху 1974 кв.метра, е в местността Търновски височини, която попада в "Натура 2000". Прокуратурата във Велико Търново обаче леко си затваря очите и строежът е продължен. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени