Удари кьоравото! „Мис България“ Славена Вътова се омъжва за БГ вълка от „Уолстрийт”

7845
25 Октомври 2014, 12:30


„Мис България” 2006 Славена Вътова, която напоследък зрителите познават като коментатор от Домсъвета на „ВИП Браър”, ще вдига сватба. 25-годишната брюнетка от Шумен ще се омъжи за брокер, натрупал завидна банкова сметка, прославил се като родния Вълк от „Уолстрийт”, научи HotArena.net.

 

„Всеки ден” пръв разузна, че съблазнителката от корицата на „Плейбой” е омагьосала топ измамника Юлиян Цолов.

 

Софиянецът и неговият американски колега Ерик Бътлър успели да дръпнат повече от 1 милиард долара като финансисти на банковия мастодонт „Креди Суис”! Грандиозната измама с ценни книжа лъсна през август 2008 г., когато 35-годишният тогава нашенски гений бе арестуван на международното летище „Джон Ф. Кенеди” в Ню Йорк и откаран в офисите на ФБР в Манхатън.

 

Машинациите на престъпния тандем бяха по челните страници на всички световни медии. Тогава авторитетни щатски издания съобщиха, че Цолов и Бътлър са обвинени в заговор, измама с ценни книжа и комуникационна измама, цитирайки обвинителния акт на Окръжния съд в Бруклин.

 

Прокурорите твърдят, че българинът и колегата му са подвеждали клиенти да вярват, че определен вид ценни книжа, чиято стойност периодично се актуализира с търгове, са подкрепяни от федерално гарантираните студентски заеми и затова са безопасни и по възвръщаемост са сравними с банковите депозити или паричните пазари, поясни „Ройтерс”. Така за периода 2004 -2007 г., когато напуснали „Креди Суис”, спекулантите са успели да източат над 1 милиард долара.

 

Бляскавата кариера на някогашния брокер №3028986 започва през август 1998 г., когато е само на 25 г. 6 години преди това роденият през април 1973 г. Юлиян Цолов завършва с отличие 114-а английска гимназия в София, а после получава бакалавърска степен по финанси в Барух колидж в Ню Йорк. През 1998 г. Юлиян получава регистрация в CIBC World Markets.

 

Държи и два изпита, които са му необходими, за да бъде вписан като брокер в централния регистър на FINRA (Financial Industry Regulation Authority) - регулационния орган на американската финансова индустрия. В СIBC Цолов остава до март 2000 г. Скоро след това е назначен, а през юни получава и регистрация за брокер в нюйоркския офис на „Лeмън брадърс”.

 

Там остава до октомври 2003 г., а през ноември е вписан като брокер в „Креди Сюис Секюритис” (КСС). Напуска доброволно през август 2007 г., горе-долу по времето, когато са възникнали съмненията за нередности и е започнало разследването на Комисията по ценните книжа.

 

Той не само започва работа и получава регистрация като брокер в друга банка - „Морган Стенли”, но и успява да си издейства еднократен бонус от 4,45 млн. долара, който получава при назначението си през септември 2007 г.

 

Година по-късно, когато КСС внася жалбата в съда в Манхатън, Цолов е в България, твърдят американски медии. Според публикациите властите го убеждавали да се прибере отвъд океана, за да не бъде обявен за издирване. Така и става. При завръщането си в САЩ Цолов е задържан, а по-късно пуснат под гаранция от 3 млн. долара.

 

Срещу сумата са заложени жилищата на двама негови приятели - Димитър Иванов, който също има жилище на Пето авеню - на една пряка от апартамента на Юлиян. Другият е Камен Киряков, който залага дома си в Маями Норд Бийч. За изненада на всички, докато чака процеса, назначен за 29 юни 2009 г., Цолов маха електронната гривна, която 8 месеца контролира всяка негова стъпка, и на 9 май 2009 г. изчезва.

 

На 15 юли 2009 г. българският „вълк от Улострийт” е открит и арестуван в Марбея, Испания. Седмица по-късно той се признава за виновен и се съгласява да му конфискуват имущество, както и да стане прокурорски свидетел срещу своя колега Бътлър.

 

През юни 2011 г. злият финансов магьосник е осъден на 4 г. затвор, 1,5 г. от които - заради изчезването му по време на гаранцията. Това според американски медии е с 2 години по-малко от първоначално очакваната присъда. Твърди се, че причината е в споразумение с ФБР, според което Цолов издава пробойната в системата, позволила да присвои колосалната сума от 1 милиард долара, а в замяна получава малка присъда и правото да запази петте милиона долара хонорар от последния си работодател.

 

На 4 януари 2013 г. топ брокерът излезе от килията в Ню Йорк, след като изтърпя 4-годишна присъда, разкрива регистърът на Федералното бюро на затворите в САЩ.

 

Според наш източник от „ВИП Брадър”, запознат с битието на Цолов, в момента брокерът без лиценз гради свой бизнес в България и готви сватба със Славена Вътова. Гаранция, че парти ще има, е годежният пръстен с диамант, който наскоро е подарил на миската.

 

Злите езици твърдят, че брюнетката от Шумен е започнала работа в дом съвета на „Брадъра” заради старото приятелство на бъдещия си съпруг с главния продуцент Нико Тупарев. Източникът ни напомни, че преди години Вътова се прокрадна и под завивките на Евелин Банев – Брендо. Краят на идилията сложила лично жената на „кокаиновия крал” Моника Добринова, която посред нощ натирила конкурентката от морския „Оазис” на боса.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени