Ужасяваща тенденция: Гърдите на жените изчезват! (Причините)

2313
12 Април 2014, 13:00


Гърдите на жените стават по-малки и това е тенденция, срещу която хората все по-трудно се борят. А причините за нея, както и за повечето проблеми на съвременния човек, се коренят в начина на живот, неправилното хранене, постоянния стрес и егоизма на майките, които масово отказват да кърмят бебетата си, научи HotArena.net.

 

Така че, ако преди 50 години българката е била сред най-едрогърдите в света според международна карта за големината на дамския бюст, сега естествените размери на женските гърди у нас постоянно се смаляват. И от средната чашка Д на сутиените се преминава към по-малките С, Б, А, пише в. „Всеки ден“.

 

Дори търговците признават, че вече по-малко продават сутиени с големи размери. По-изненадващото е, че според лекарите намаляването на бюста е причинено от храната. Блъскането й с много консерванти, хормони, липсата на естествени витамини и минерали предизвиква повече болести и „обърква" организма на децата.

 

Така пубертетът днес настъпва на 9-11 години, вместо предишните 12-14 години, а гърдите растат по-малки - дори при момичета, които са дебели, а те са доста повече през последните едно-две десетилетия, казват специалисти по хранене. Докторите изтъкват като предпоставки за намаляване на бюста и замърсената вода, отровния въздух, който дишаме, забързаното ежедневие и стрес, в който растат децата.

 

Преди 60-70 години в България почти във всяко семейство е имало повече от едно или две деца. Жените масово раждали 5-6 и повече пъти. Кърмели са бебетата си средно по една година, а някои и повече поради отсъствието на алтернативно хранене за малките. Всяко кърмене води до сериозната експлоатация на гърдите, което ги увеличава съвсем естествено.

 

Стимулирана от бременността, от плода в утробата на майката, от кърменето, гърдата постепенно става все по-голяма. След като детето се отбие, тя смалява обема си, но остава по-голяма, отколкото в настоящите времена, и затова нашите баби и прабаби са имали по-голям бюст.

 

Днес над 60% от родилките искат от лекарите да спрат веднага кърмата им с основния страх да не си развалят бюста. Гърдите им не се развалят, но стават по-малки, защото няма какво да стимулира млечните жлези и те буквално окапват. Статистиката на здравното министерство показва, че нищожна част от бебетата у нас са на пълноценно кърмене до 6-месечна възраст.

 

Смаляването на женските гърди има един-единствен положителен ефект - просто при по-малките гърди по-лесно се откриват бучки и лечението започва по-бързо. Докторите са категорични, че няма връзка между обема на гърдата и заболеваемостта, но при жените с по-голям бюст евентуално туморно образувание се открива по-трудно, тъй като гърдата е по-голяма. Мъчно се напипва даже образувание с големина около сантиметър.

 

За жалост заболявания на гърдата се увеличават в последно време. Все по-често се стига до бучка - доброкачествено струпване на съединителна тъкан. Но се увеличават и случаите на злокачествени образувания на млечните жлези. Ако преди десетилетие новите случаи са около 3200 годишно, за 2013-а те са близо 4000.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Diana
преди 4 години
0
PODPLANKI I IMPLANTANTI------NIKAKAV PROBLEM
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Diana
преди 4 години
0
GLUPOSTI NA TARKALETA ESTESTVENO GOLJAM BUST-DA DEBELA JENA -GOLIJAM BUST SLABA JENA UVISNALI PANTOFKI
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени