loading...
loading...

УНИКУМ! Това момиче иска да се казва "Лек бриз"

1081
07 Януари 2013, 11:03


15-годишна ученичка предизвика истински скандал в родината си, заради името си. Тийнейджърка от Исландия заведе дело в съда, тъй като не й позволяват да носи името „Лек бриз“, научи HotArena.net.

 


Девойката е кръстена от майка си с името Блаер, което в превод означава „Лек бриз“. То обаче не е в списъка с разрешените имена и властите отказват да я регистрират с него.

 


Проблемът се появява още с кръщенето, когато свещеникът по недоглеждане по-късно информира майката, че Блаер не може да носи името си, тъй като е забранено.

 


„Нямах представа, че го няма в списъка“, разказва жената. Днес жената обаче е категорична, че познава човек носещ това име и дори води дело в съда.

 


Според властите това име подхожда повече на мъж, но по думите на родителката то е използвано като женско и в романа на известен исландски писател.  В Исладния и много от световноразпространените имена не се приемат, тъй като започват с букви несъществуващи в тяхната азбука, пишат от „България Днес“.


ЕКСКЛУЗИВНО!!! Невероятното отслабване на Ваня Червенкова вече е постижимо от всеки с уникалния й продукт – BEVARED! Вижте и кои звезди се вталиха с добавките! Поръчайте ТУК!


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2017. HotArena | Всички права запазени