Ванга предрекла успеха на Жени Живкова като дизайнер + какво още й е предсказала пророчицата

1264
20 Май 2017, 14:15


"Това момиче Жени, което си осиновил, ще има много успехи, ще прави дрехи и навсякъде ще я тачат". С тези думи към бившия Първи Тодор Живков се обръща пророчицата от Рупите - Вангелия, преди много години.

За тях разказа офталмологът д-р Радка Кирчева, която е една от последните близки приятелки на пророчицата. Според нея Ванга много обичала семейство Живкови. Първоначално Тато не вярвал в способностите й, докато не я изпитал със следното:

"Кажи само на мен числата от тотото, за да ти повярвам". Ванга му ги казала, но обяснила, че ако ги сподели само с един човек, ще му се случи нещо лошо. След като познала точните цифри, Живков й изпратил кола и двамата дълго разговаряли. Именно в тази среща тя му споделила, че най-успешният член на семейството ще е Жени Живкова. Думите й се оказали пророчески.

Дъщерята на Людмила Живкова много бързо печели овации в модата. Тя създава модна къща "Жени Стил", която и до днес продължава да се развива успешно. През 1996 година марката става носител на наградата "Златна игла" на Българската академия за мода, а година по-късно Жени е избрана за дизайнер №1 от тв предаването "Лица". През 2000 г. става носител на "Дизайнер на годината" и получава наградата "Златна игла" на Българската академия за мода. През 2005 г. Евгения Живкова е наградена за цялостно творчество от Българската академия за мода. През 2009 г. Американският биографичен институт награждава Евгения за принос в развитието на България, а през 2013-а тя е избрана за "БГ Модна икона" и за най-добре облечен дизайнер от Българска академия за мода. През 2014 г. отново е дизайнер на годината с приз "Златна игла". пише "България днес".

Освен с Живков Ванга често се срещала и с майката на Жени - Людмила.

"Майка ми вярваше в нещо, което може би съществува след смъртта на човек, в прераждането. Беше й интересно да проучи дали това е така чрез контактите си с Ванга. Четеше и изследваше много книги на тази тема", обяснява Жени. Ванга и Людмила Живкова често се виждали и разговаряли не по битови въпроси, а за бъдещето, за възможността да се реализират определени идеи. "Когато Ванга дойде за първи път вкъщи в Бояна, бях на около 10 г. Още като се запознавахме, тя ми каза: "Ти ще завършиш история". Майка ми обичаше Ванга и обратното", спомня си днес наследницата на Живкови.

Първият път, когато отишла при пророчицата, след като майка й си отива, бил през 1984-1985 г. Тогава Вангелия Гущерова я учудва: "Аз тази смърт не я видях", и се разплакала. "Майка ми смяташе, че трябва да се даде възможност на хора като Ванга да развиват дарбите си, че тези неща не трябва да бъдат скрити от обществото, че трябва да се позволява на хората да четат литература по въпроса", категорична е и днес Жени Живкова.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени