Васко Кеца на участия с катетър (Певецът има проблеми със сърцето)

1593
11 Септември 2016, 14:00


Васко Кеца пее по участията си с катетър, научи HotArena.


Изпълнителят често пренебрегва лекарските съвети да пази здравето си. 66-годишният Найденов е патологичен работохолик и не отказва дори най-изморителните участия, но които трябва да пее по 2-3 часа.


От няколко години за здравето на Васко Кеца се грижи кардиологът от Първа градска болница д-р Валентина Григорова. Тя все го съветва да не се претоварва, но той не я слуша много-много.


Тъй като сърцето на Найденов понякога излиза извън ритъм и пулсът му става критично учестен, се е случвало той да пее с Холтеров апарат на сцената. Машинката записва данните за сърдечния ритъм, та да може впоследствие лекарката му постави точна диагноза и да назначи терапия. 


„Не съм много добре здравословно. Отначало се страхувах, но вече гледам да не мисля за това. Имам чисто професионално заболяване на сърцето, както и проблеми със стомаха и с диафрагмата - през годините тя малко или много дефектира, защото изпълнителите непрекъснато работят с нея. Музиката ме лекува. В момента, в който изляза на сцената, забравям за всичките си болежки. И тръгвам напред. Ако човек се залежи, това е по-страшно за него. По-добре е да се движиш, да произвежда нещо”, коментира певец №1 на България. 


Освен от сърцето си, Кеца има оплаквания и от гръбнака. Те също му се появили по професионална линия. „Години наред съм пял в зали, които не се отопляват. Скачам по сцената 2 часа, слизам от нея потен, а то студ, студ… Но хората са се наредили на опашка за автографи и не мога току така да ги подмина. Разписвам се на всички, а потта изсъхва върху мен. Така си довлякох неприятности с гръбначния стълб, с прешлените, с раменете…”, откровеничи хитовият изпълнител, предават от Уикенд.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени