Възмутително, опасно и рисковано! Ирен Онтева родила със секцио в 8-ия месец, за да не надебелее! (Бебето лежало 30 дни в кувиоз заради фигурата й)

5173
22 Септември 2015, 11:45


Съвсем възможно е в бъдеще време раждането с цезарово сечение по желание на родителите да бъде забранено. Ярък пример за известна майка, която бе против нормалното раждане, и избра безразсъдно секциото, е Ирен Онтева . Нарочно е избрала да роди по-рано сина си, за да не надебелее през последния 1 оставащ месец, узна HotArena

 

Звучи абсурдно! Моделката настоявала наследникът й Кристиан да бъде изваден планово в 8-ия месец, за да не качи още някое кило. За нейно и на детето щастие след 30 дни в кувьоз малкият бе изписан в добро здраве и се размина с жестоките усложнения, които можеха да го сполетят, пише „Всеки ден“.

 

Към днешна дата пациентски организации настояват раждането с цезарово сечение по желание на родителите да бъде забранено в нормативната уредба за дейностите по акушерство и гинекология. Лавинообразното повишаване на броя българки, които настояват да родят чрез секцио, без да има медицински причини за това,

 

застрашава живота и здравето на хиляди нашенки годишно.

 

В момента у нас около 41% от децата се раждат със секцио, докато по света този процент не надвишава 12%, а в Швеция и Дания е дори под 5%. „Не подкрепяме цезаровото сечение „по желание“ и то не може да бъде обект на медицински стандарт. Медицинският стандарт е юридически документ, който по същността си не може да дискутира процедури, които не са обосновани медицински, пише в официалното писмо на пациентите до Министерството на здравеопазването.

 

Жената няма медицинската подготовка да прецени рисковете от секцио по желание и имаме притеснението, че е възможно недобросъвестни медици с оглед на бизнес интереси да подтикнат жената към скъпоструващата процедура“, предупреждават пациентските организации.

 

В България секцио „по желание“ не съществува в правния мир, но на практика се прилага напълно успешно като „избор на екип“ или директно срещу съответното заплащане. Цената варира между 1800 и 2000 лв. в частните клиники, а в държавните излиза между 500 и 900 лв., колкото е тарифата за избор на екип. Майките са убеждавани, че ще си спестят жестоките напъни и придружаващата ги болка.

 

Именно страхът продава услугата на пациентите, а докторите се възползват без угризения, защото планираното раждане с цезарово сечение означава не само пари, но и точна дата, без ставане по нощите и бягане към болницата.

 

Броят на ражданията със секцио у нас надхвърля 40% и стряска специалистите, които са наясно с рисковете. Една от най-големите опасности са тежките кръвоизливи или събирането на кръв в коремната кухина, която няма как да се изхвърли по естествен път от тялото. Това може да доведе до тежко отравяне на целия организъм и дори до фатален край.

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Az
преди 2 години
-1
Това за Ирен Онтева съм го чувала и аз отдавна и то от нейн познат! Абсолютно вярвам, че е така, но това е нейн проблем! Добре че Бог закриля дечицата на безразсъдните родители! По-тревожното е че лекарите масово правят секцио и убеждават жените, че това е по-добрия вариант - просто на тях така им е по-удобно! В България за съжаление лекари има малко, а касапи и бизнесмени много! Тъжна статистика...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Роси
преди 2 години
-2
Преди години съм чела, че са имали големи тревоги с роденото дете. Затова не вярвам на това, което е написано.Престоят в кувьоз най-вероятно е в резултат на някакъв проблем.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени