Вдовицата на Димата Руснака се издържа от наеми

4509
18 Октомври 2014, 17:00


Ирена Минева, вдовица на разстреляния преди 10 години бос от СИК Дмитрий Минев – Димата Руснака, е в обтегнати отношения с някогашите съдружници на мъжа си от борческата групировка, научи HotArena.net.

 

В неделя, 19 октомври, Ирена събира опечалени роднини и приятели на гроба на Руснака в Софийски централни гробища, за да бъде почетена паметна на знаковия мафиот, пише в. „Всеки ден“.

 

На панахидата на Димата Руснака обаче няма да присъства никой от верните приятели на покойния мафиот от групировката СИК. Братята Красимир и Николай Маринови – Маргините са извън България от години, а Младен Михалев – Маджо се бе изпокарал с Руснака много преди екзекуцията му, за която даже бе подозиран като организатор. Останалите съратници на Дмитрий Минев от СИК също са покойници.

 

След убийството на Димата Руснака съпругата Ирена се покри в Америка за известно време със сина си Алекс, докато в България течеше разпределение на бизнеса на влиятелния бос от СИК. Дяловете на Димата Руснака в петролната фирма „Интергруп енд партнерс” минаха във владение на Маджо, докато братя Маргини придобиха акциите му в застрахователната империя „Бул Инс”, които впоследствие продадоха изгодно. Дяловете на Руснака в таксиметровото дружество „Омега 96” пък отидоха у Румен Николов – Пашата.

 

За вдовицата остана огромната къща в тих столичен квартал, както и няколко магазина в центъра на София. Ирена наследи и два апартамента в Ню Йорк, купени от Дмитрий Минев месеци преди той да бъде застрелян от наемен килър, докато си пие кафето в тузарско заведение на булевард „Витошка”.

 

В следващите години Ирена разпродаде на „погребални” цени почти всички имоти в столицата, наследени от мъжа си на хора от обкръжението на братя Маргини. Парите отдавна са профукани, но вдовицата не е стигнала до просешка тояга - издържа се от двете жилища в Америка, за които прибира наем от над 15 000 долара месечно.

 

И до ден днешен Ирена прекарва 6 месеца годишнво в Америка, като заедно с нея зад Океана живее Борислав Чакъров - Боби Травестита, някогашен любимец на висаджията Жоро Илиев.

 

Любовната афера между Ирена и Боби Травестита пламна още докато Димата Руснака бе жив – през 2003 г. Тогава босът на ВИС-2 Жоро Илиев награди приятеля си за това, че е успял да свали жената на един от враговете му. Ирена се реши да се отдаде на Травестита, след като Руснака се залюби с друга жена, от която също има дете.

 

Когато Руснака бе застрелян от снайперист, криещ се в новостроящ апартамент, собственост на депутат от царската партия НДСВ, Ирена трябваше да офейка в Америка заедно с Боби Травестита, тъй като из София се понесе слух, че братя Маргини са обявили награда от 50 000 долара за главата му.

 

Братята бяха най-добрите приятели на Димата Руснака и не можаха да простят на вдовицата му, че кръшка с висаджията. Красимир Маринов – Големия Маргин, който е кръстник на сина на Ирена, даже се бе заканил да отнеме детето от вдовицата и да го гледа у дома си. Това за щастие не се случи, след като друг приятел на Руснака – Румен Пашата, спусна чадър върху вдовицата.

 

Що се отнася до убийството на Дмитрий Минев – то естествено не бе разкрито. Подозренията бяха насочени към хърватската банда убийци, вървяха слухове, че Руснака е ликвидиран по поръчение на един от големите босове на СИК като отмъшение за екзекуцията на Милчо Бонев – Бай Миле, разстрелян месеци по-рано заедно с охранителите си от предрешени като полицаи килъри.

 

10 години по-късно за Димата Руснака, който бе от основоположниците на мутренските бригади, си спомнят малцина оцелели от гангстерските войни „добре облечени бизнесмени”. Погребан с почести като военен генерал през ноември 2004 г., в наши дни гроба на Дмитрий Минев е посещаван и поддържан единствено от все още живата му майка.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени