Велислава Дърева не се храни с дни, от в. „Дума“ не й плащат хонорари

2397
20 Януари 2017, 18:00


Известната журналистка с леви идеи Велислава Дърева мизерства и с дни не слага залък в устата си. Бившата депутатка в 36-ото Народно събрание няма пари не само за най-неотложни разходи, но и за храна, научи HotArena.

Затова често й се налагало да взима пари назаем. За капак левият трибун вестник „Дума“ не плащал на Дърева хонорарите, които й се полагат като постоянен коментатор в изданието.

От началото на прехода някогашната дисидентка е едно от най-авторитетните лица на БСП. През последните две десетилетия на червените конгреси тя винаги е била избирана за член на Висшия, а впоследствие и на Националния съвет на Столетницата, при това със завиден резултат. Безброй пъти с острото си перо и безкомпромисен език Велислава Дърева е правила много повече за БСП, отколкото нейните лидери, убедени са почитатели на журналистката.

Те са потресени, че и „Позитано“ 20, и „Дума“ са оставили на произвола една от най-уважаваните в левицата личности и буквално са я захвърлили в канавката, без да се интересуват от материалното й състояние. Самата Дърева, която още от времето на комунизма е свикнала да бъде уволнявана по политически причини и опитите да бъде смачкана физически и морално вече не й правят особено впечатление, никога не се е оплаквала, че няма пари. Напоследък обаче положението станало критично и тя изкарвала месеца с не повече от 350 лева.

Доста често нейни съпартийци и почитатели я черпели кафе и цигари, от които дребни пороци Дърева не се отказва. Освен това я водили и по заведения, за да я почерпят някое вкусно ястие. 

63-годишната журналистка изпосталяла застрашително. Имало дни, в които буквално не слагала залък в устата си, а карала на чай – от бедност, пише "Таблоид".Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ники
Преди 1 година
-1
оле вие колко сте долнииии.... и колко сте платенииии..... как си личи, колко сте зависими. в жълт сайт пишете за Дърева. че кой от вашите читатели я знае?!?!? ама нали имате поръчка.... пък и нали си остава написаното в гугъл после. интересно дали ще го оставите този коментар
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени